red.diariocritico.com

Segons Governació, no hi ha incidències remarcables

Després de nou eleccions autonòmiques encara triguem 105 minuts en constituir totes les taules electorals

Després de nou eleccions autonòmiques encara triguem 105 minuts en constituir totes les taules electorals

El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs, ha subratllat que els 2.721 col·legis electorals de Catalunya han obert a partir de les 9 hores gairebé sense incidències, i funcionen sense problemes "destacables", ha afirmat.

   En roda de premsa, Ausàs ha explicat que a les 9 hores s'havien constituït el 90% de les taules, i a les 10.16 hores funcionaven amb normalitat més del 99% de les 8.032 taules, en funcionaven 7.966.

   Segons les dades de la Conselleria de Governació, a les 10.45 hores ja s'havien constituït totes les taules, de manera que es treballa amb normalitat als col·legis electorals.

INCIDÈNCIES EN OBRIR

   S'han produït un total de tres incidències, al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona, un col·legi ha aparegut amb les portes segellades amb silicona; al districte de Nou Barris no hi havia informació electoral disponible, i a Badalona hi havia un col·legi sense corrent elèctric en el moment d'obrir.

   A més, a Lleida s'han registrat problemes per votar als col·legis administrats electrònicament perquè les targetes del cens que subministra l'Institut Nacional d'Estadística (INE) eren errònies, però "s'hi està votant amb tota normalitat", ha afirmat Ausàs.

   Tot i això, la resta de taules administrades amb aquest sistema s'han constituït més ràpidament, i a les 9 hores ja funcionaven el 100% de les del Prat de Llobregat, Vic, la Bisbal d'Empordà, la Seu d'Urgell, Montblanc i Tortosa.

   Quan li han preguntat si els problemes a Lleida han endarrerit la compareixença, Ausàs ha defensat que no s'ha produït cap retard, i que en tot cas la constitució d'algunes taules s'ha dilatat per "qualsevol petita anècdota".

UNS 9.000 POLICIES

   Uns 7.000 Mossos d'Esquadra i aproximadament 2.000 efectius de les policies locals i vigilants municipals vetllen per garantir un bon funcionament de les votacions, que assisteixen als gairebé 5.000 responsables de l'administració pública.

  

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })