Noticias

Sentit Comú per Catalunya aproxima a l'elector el perfil humà i polític de candidats i formacions

ELECCIONS 28-N

El 59 per cent són homes i el 72 per cent no té experiència en el sector privat

Jueves 18 de noviembre de 2010

El grup cívic Sentit Comú per Catalunya ha fet un informe en què analitza els perfils humans i polítics dels diferents candidats i formacions que concorren a les eleccions al Parlament del proper dia 28 de novembre. La voluntat final és que l'elector ampliï els seus elements de judici a l'hora de dipositar la papereta. Per a elaborar el treball, els seus impulsors han pres com a base l'enquesta de l'emissora de ràdio RAC-1¸ coneguda com el 'Racòmetre'.



Segons l'estudi, es detecta una preponderància d'homes -59 per cent-, d'edat mitjana de 48 anys. El 88 per cent són titulats universitaris i el 27 per cent funcionaris. Abans, un 81 per cent ja havia ocupat un càrrec públic i el 72 per cent té poca o nul·la experiència en el sector privat. El 59 per cent han estat diputats en l'anterior legislatura.

Sentit comú es defineix com "una associació cívica, oberta a la ciutadania, independent i d’àmbit català que es proposa ser un instrument dinàmic i àgil de sensibilització, vertebració i d’incidència de la ciutadania en l’activitat política".