Noticias

La Caixa i l'Ajuntament de Barcelona fomenten la cohesió dels immigrants amb la resta de la societat

Als districtes de Sant Martí, Nou Barris i Ciutat Vella

El projecte suposarà una inversió de 465.000 euros durant el primer any

Jueves 11 de noviembre de 2010

Els districtes de Sant Martí, Nou Barris i Ciutat Vella de Barcelona tindran un nou projecte per fomentar la cohesió dels immigrants en la societat barcelonina, a través d'un conveni de col·laboració entre l'Obra Social de La Caixa i l'Ajuntament.



Segons han informat el consistori i La Caixa, el conveni l'han signat aquest dijous el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, i el delegat de general a Barcelona de La Caixa, Miquel Àngel Pla, juntament amb l'alcalde, Jordi Hereu , i el segon tinent alcalde i responsable d'Acció Social, Ricard Gomà.

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural suposarà una inversió de 465.000 euros durant el primer any i vol generar un model d'actuació de referència en la gestió de la diversitat cultural, coincidint amb la política impulsada per l'Ajuntament a través de l'aprovació del Pla Barcelona Interculturalitat .

Es dedicarà sobretot a la socioeducació, la salut comunitària i les relacions ciutadanes, i es realitzarà a través de la Fundació Surt a Sant Martí, de la Fundació Tot Raval de Ciutat Vella i l'Associació Sociocultural El Torrent de Nou Barris.

En l'actualitat, el 17,6% dels habitants de Barcelona és d'origen estranger, segons dades extretes del cens municipal de principis d'any. A Espanya, els immigrants de procedència europea més nombrosos són els romanesos, mentre que els marroquins i els equatorians són els estrangers no comunitaris més freqüents.