red.diariocritico.com

Als districtes de Sant Martí, Nou Barris i Ciutat Vella

La Caixa i l'Ajuntament de Barcelona fomenten la cohesió dels immigrants amb la resta de la societat

El projecte suposarà una inversió de 465.000 euros durant el primer any

Els districtes de Sant Martí, Nou Barris i Ciutat Vella de Barcelona tindran un nou projecte per fomentar la cohesió dels immigrants en la societat barcelonina, a través d'un conveni de col·laboració entre l'Obra Social de La Caixa i l'Ajuntament.

Segons han informat el consistori i La Caixa, el conveni l'han signat aquest dijous el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, i el delegat de general a Barcelona de La Caixa, Miquel Àngel Pla, juntament amb l'alcalde, Jordi Hereu , i el segon tinent alcalde i responsable d'Acció Social, Ricard Gomà.

El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural suposarà una inversió de 465.000 euros durant el primer any i vol generar un model d'actuació de referència en la gestió de la diversitat cultural, coincidint amb la política impulsada per l'Ajuntament a través de l'aprovació del Pla Barcelona Interculturalitat .

Es dedicarà sobretot a la socioeducació, la salut comunitària i les relacions ciutadanes, i es realitzarà a través de la Fundació Surt a Sant Martí, de la Fundació Tot Raval de Ciutat Vella i l'Associació Sociocultural El Torrent de Nou Barris.

En l'actualitat, el 17,6% dels habitants de Barcelona és d'origen estranger, segons dades extretes del cens municipal de principis d'any. A Espanya, els immigrants de procedència europea més nombrosos són els romanesos, mentre que els marroquins i els equatorians són els estrangers no comunitaris més freqüents.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })