Noticias

Jordi Canals veu com a factor clau en l'avenç en competitivitat la "determinació" en fomentar el talent

És el director d'IESE

L'excel·lencia es desplaça al continent asiàtic, observa el ponent

Miércoles 05 de mayo de 2010

La novena i última edició dels 'Esmorzars de la competitivitat' que ha organitzat l'últim any el Departament d'Economia es titulava Talent i innovació: motor per a la competitivitat de Catalunya. Aquest cop, la sessió la convocava el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que ha convidat al director de l'IESE, Jordi Canals, i a l'empresari Joaquim Boixareu. Canals ha dit que fomentar el talent "és car" i probablement els últims anys hi hagut més determinació en desplegar infraestructures, "necessàries" per a l'economia, que en invertir en millorar el "talent" i en "captar-lo". Canals creu que per millorar en competitivitat caldrà tenir més "determinació" en fomentar el talent.



Jordi Canals ha explicat que el centre del talent internacional s'ha desplaçat els últims anys a ciutats asiàtiques, tot i que des de determinades ciutats europees s'està fent un important esforç en construir centres d'excel·lència que siguin capaços de fomentar el talent i que tinguin també la capacitat d'atraure aquest talent.

El director de l'IESE ha dit que tot i que la visualització més estesa del talent es dóna en professions i sectors molt destacats, cal que les inversions per fomentar el talent es faci en l'objectiu d'incorporar el talent a totes les professions i sectors de la indústria i dels serveis.

Per Canals una política favorable a fomentar el talent és "cara" perquè requereix d'inversions en tots els segments del sistema educatiu per millorar els nivells de formació i incorporar valors com l'esforç, el treball i el compromís.

L'empresari Joaquim Boixareu i el conseller Josep Huguet han coincidit en la necessitat de fomentar aquest talent, que entre altres línies d'actuació hauria de passar per una més efectiva aproximació entre les empreses i les universitats, una de les assignatures encara pendents, segons Huguet.

El conseller ha manifestat que una de les prioritats per a la pròxima legislatura serà fer un pacte nacional per a la reforma de l'ensenyament superior i universitari per fer possible un millor desplegament del talent i de les possibilitats de captar-lo.