red.diariocritico.com

És el director d'IESE

Jordi Canals veu com a factor clau en l'avenç en competitivitat la "determinació" en fomentar el talent

L'excel·lencia es desplaça al continent asiàtic, observa el ponent

La novena i última edició dels 'Esmorzars de la competitivitat' que ha organitzat l'últim any el Departament d'Economia es titulava Talent i innovació: motor per a la competitivitat de Catalunya. Aquest cop, la sessió la convocava el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que ha convidat al director de l'IESE, Jordi Canals, i a l'empresari Joaquim Boixareu. Canals ha dit que fomentar el talent "és car" i probablement els últims anys hi hagut més determinació en desplegar infraestructures, "necessàries" per a l'economia, que en invertir en millorar el "talent" i en "captar-lo". Canals creu que per millorar en competitivitat caldrà tenir més "determinació" en fomentar el talent.

Jordi Canals ha explicat que el centre del talent internacional s'ha desplaçat els últims anys a ciutats asiàtiques, tot i que des de determinades ciutats europees s'està fent un important esforç en construir centres d'excel·lència que siguin capaços de fomentar el talent i que tinguin també la capacitat d'atraure aquest talent.

El director de l'IESE ha dit que tot i que la visualització més estesa del talent es dóna en professions i sectors molt destacats, cal que les inversions per fomentar el talent es faci en l'objectiu d'incorporar el talent a totes les professions i sectors de la indústria i dels serveis.

Per Canals una política favorable a fomentar el talent és "cara" perquè requereix d'inversions en tots els segments del sistema educatiu per millorar els nivells de formació i incorporar valors com l'esforç, el treball i el compromís.

L'empresari Joaquim Boixareu i el conseller Josep Huguet han coincidit en la necessitat de fomentar aquest talent, que entre altres línies d'actuació hauria de passar per una més efectiva aproximació entre les empreses i les universitats, una de les assignatures encara pendents, segons Huguet.

El conseller ha manifestat que una de les prioritats per a la pròxima legislatura serà fer un pacte nacional per a la reforma de l'ensenyament superior i universitari per fer possible un millor desplegament del talent i de les possibilitats de captar-lo.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })