Noticias

El preu de lloguer d'oficines a Barcelona continuarà al 2011 el descens iniciat el 2010

Segons dades de Jones Lang LaSalle

La consultora immobiliària destaca l'anomenat fenomen 'plaça Europa'

Lunes 24 de enero de 2011

El preu dels lloguers d'oficines a Barcelona ha caigut una mitjana del 8,3% el 2010 i, encara que durant 2011 seguirà a la baixa, s'estabilitzarà a finals d'any després de tres exercicis consecutius de descens a causa de l'excés d'oferta, segons dades de la consultora immobiliària Jones Lang LaSalle en un informe.



La zona més afectada per la caiguda ha estat la perifèria, amb preus d'entre 7 i 10,5 euros per metre quadrat, mentre que la zona menys perjudicada és la 'zona prime', (principalment la Diagonal i Passeig de Gràcia) amb preus d'entre 15 i 19,25 euros per metre quadrat.

Per la seva banda, la disponibilitat es manté en el 13,5%, un nivell molt similar al dels últims mesos, de manera que en la perifèria i en les zones secundàries és on més metres quadrats de estoc s'acumulen, fenomen que el director de la consultora a Catalunya, Jordi Toboso, ha atribuït a la sobre oferta que ha permès a molts instal·lar les seves oficines a les 'zones prime' a baix preu.

Toboso també ha explicat que el 2010 es van produir 12 operacions de mercat a la Ciutat Comtal, amb un volum mitjà de 50 milions d'euros, i que la inversió en edificis d'oficines a Barcelona va arribar als 607 milions d'euros, "un volum similar al de Madrid ".

Entre les operacions importants realitzades el 2010 a la capital catalana figuren la venda de l'edifici de Diagonal 640 al fons d'inversió alemany Deka Immobilien cristal i la compra de la Casa de les Punxes a Colonial.

El director de Jones Lang LaSalle a Catalunya ha destacat el que ha anomenat "fenomen Plaça Europa", i és que en menys de dos anys s'han comercialitzat el 50% dels actius en aquesta plaça, xifra que arriba el 59% si es té en compte el futur trasllat de la multinacional de perfumeria i moda Puig a un edifici que edificarà CatalunyaCaixa i que comptarà amb 15.000 metres quadrats.