red.diariocritico.com

Segons dades de Jones Lang LaSalle

El preu de lloguer d'oficines a Barcelona continuarà al 2011 el descens iniciat el 2010

La consultora immobiliària destaca l'anomenat fenomen 'plaça Europa'

El preu dels lloguers d'oficines a Barcelona ha caigut una mitjana del 8,3% el 2010 i, encara que durant 2011 seguirà a la baixa, s'estabilitzarà a finals d'any després de tres exercicis consecutius de descens a causa de l'excés d'oferta, segons dades de la consultora immobiliària Jones Lang LaSalle en un informe.

La zona més afectada per la caiguda ha estat la perifèria, amb preus d'entre 7 i 10,5 euros per metre quadrat, mentre que la zona menys perjudicada és la 'zona prime', (principalment la Diagonal i Passeig de Gràcia) amb preus d'entre 15 i 19,25 euros per metre quadrat.

Per la seva banda, la disponibilitat es manté en el 13,5%, un nivell molt similar al dels últims mesos, de manera que en la perifèria i en les zones secundàries és on més metres quadrats de estoc s'acumulen, fenomen que el director de la consultora a Catalunya, Jordi Toboso, ha atribuït a la sobre oferta que ha permès a molts instal·lar les seves oficines a les 'zones prime' a baix preu.

Toboso també ha explicat que el 2010 es van produir 12 operacions de mercat a la Ciutat Comtal, amb un volum mitjà de 50 milions d'euros, i que la inversió en edificis d'oficines a Barcelona va arribar als 607 milions d'euros, "un volum similar al de Madrid ".

Entre les operacions importants realitzades el 2010 a la capital catalana figuren la venda de l'edifici de Diagonal 640 al fons d'inversió alemany Deka Immobilien cristal i la compra de la Casa de les Punxes a Colonial.

El director de Jones Lang LaSalle a Catalunya ha destacat el que ha anomenat "fenomen Plaça Europa", i és que en menys de dos anys s'han comercialitzat el 50% dels actius en aquesta plaça, xifra que arriba el 59% si es té en compte el futur trasllat de la multinacional de perfumeria i moda Puig a un edifici que edificarà CatalunyaCaixa i que comptarà amb 15.000 metres quadrats.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios