Noticias

Mor el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), David Martínez Madero

Als 47 anys

El decés s'ha produït en tornar d'un viatge a Singapur

Viernes 21 de enero de 2011

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), el fiscal David Martínez Madero -a la foto, a la dreta de l'expresident del Parlament, Ernest Benach-, ha mort aquest divendres per un infart, segons ha informat al Parlament de Catalunya a través d'un comunicat.



Fonts judicials han confirmat a Europa Press que Madero ha mort a Milà a la tornada d'un viatge de Singapur.

Nascut a El Masnou (Barcelona) el 1963, era llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i va ser elegit pel Parlament com a responsable d'aquest nou organisme fiscalitzador el maig de 2009 per un període de nou anys no renovable.

Va ingressar en Fiscalia el 1992, el 1999 va ser elegit fiscal anticorrupció, i es va especialitzar en la lluita contra la corrupció, la delinqüència financera i el crim organitzat transnacional.

Ha compatibilitzat també la coordinació i l'execució de projectes internacionals de consultoria (Nacions Unides, Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Consell d'Europa, Comissió Europea), directament relacionats amb la prevenció i el control de la corrupció, la construcció institucional i la promoció de la cohesió social, assessorant en la revisió dels sistemes de justícia a diversos països europeus i llatinoamericans.

Del 2001 al 2007 va ser conseller Pre-Adhesió de la Unió Europea a Romania, i la seva contribució al procés de millora i d'enfortiment de la capacitat institucional en la lluita contra la corrupció li va ser reconeguda amb la més alta condecoració presidencial.