red.diariocritico.com

Als 47 anys

Mor el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), David Martínez Madero

Mor el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), David Martínez Madero

El decés s'ha produït en tornar d'un viatge a Singapur

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), el fiscal David Martínez Madero -a la foto, a la dreta de l'expresident del Parlament, Ernest Benach-, ha mort aquest divendres per un infart, segons ha informat al Parlament de Catalunya a través d'un comunicat.

Fonts judicials han confirmat a Europa Press que Madero ha mort a Milà a la tornada d'un viatge de Singapur.

Nascut a El Masnou (Barcelona) el 1963, era llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i va ser elegit pel Parlament com a responsable d'aquest nou organisme fiscalitzador el maig de 2009 per un període de nou anys no renovable.

Va ingressar en Fiscalia el 1992, el 1999 va ser elegit fiscal anticorrupció, i es va especialitzar en la lluita contra la corrupció, la delinqüència financera i el crim organitzat transnacional.

Ha compatibilitzat també la coordinació i l'execució de projectes internacionals de consultoria (Nacions Unides, Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Consell d'Europa, Comissió Europea), directament relacionats amb la prevenció i el control de la corrupció, la construcció institucional i la promoció de la cohesió social, assessorant en la revisió dels sistemes de justícia a diversos països europeus i llatinoamericans.

Del 2001 al 2007 va ser conseller Pre-Adhesió de la Unió Europea a Romania, i la seva contribució al procés de millora i d'enfortiment de la capacitat institucional en la lluita contra la corrupció li va ser reconeguda amb la més alta condecoració presidencial.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })