Noticias

L'Auditori de Barcelona programa 12 concerts per celebrar l'Any Schumann

Del 14 de gener al 13 de febrer

El cicle compta amb els directors Pablo González, Hannu Litu i Jean-Guihen Queyras

Miércoles 29 de diciembre de 2010

L'Auditori de Barcelona commemorarà els 200 anys del naixement del compositor i poeta alemany Robert Schumann, un dels màxims exponents de la música romàntica, amb un cicle de dotze concerts, inclosos en les temporades de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de la Cambra.

L'asturià Pablo González, director titular de l'OBC, dirigirà els dies 14, 15 i 16 de gener les Simfonies número 1 i 3, mentre que el finlandès Hannu Litu estarà al capdavant de les audicions del primer cap de setmana de febrer (4, 5 i 6) amb el Concert per a violí i orquestra, en què també participarà al violí Llya Gringolts.

En aquesta programació especial també prendrà la batuta Jean-Guihen Queyras, els dies 11, 12 i 13 de febrer, per dirigir el Concert per a violoncel i orquestra, un dels més populars del repertori de l'artista germànic.

Per completar l'Any Schumann, la Temporada de Cambra portarà a Barcelona diversos artistes 'Rising Stars' com Apollon Musagète Quartet i Jean-Fréderic Neuburger. En la seva primera visita a la ciutat, Musagète presentarà el Quartet en La menor i Neuburger interpretarà Kreisleriana, entre d'altres obres de Bach i Beethoven.