Noticias

El Govern tindrà Joana Ortega de vicepresidenta

Amb competències de Governació i relacions amb Madrid

El càrrec canvia de competències en perdre Política Lingüístic i l'Institut Ramon Llull

Martes 28 de diciembre de 2010

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat a la futura consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, com a vicepresidenta del Govern.



Ortega, que ja va ser la número 2 de Mas en la seva llista per la província de Barcelona, tindrà la vicepresidència, càrrec que es va constituir el segon tripartit, i que en els últims quatre anys ha ostentat el republicà Josep-Lluís Carod.

Mas ha confirmat l'elecció d'Ortega aquest dimarts, durant la gravació d'unes imatges en el seu primer dia de treball a la Generalitat recollides per Europa Press.

Durant aquesta legislatura, Vicepresidència ha reunit a diverses àrees, assumptes que Carod ha considerat prioritaris: esports, afers exteriors, religió, política lingüística i les delegacions del Govern al territori català.

Ara, Vicepresidència canviarà radicalment, ja que àrees com Política Lingüística i l'Institut Ramon Llull s'integraran a Cultura amb tota probabilitat, mentre que assumirà les competències de la Conselleria de Governació i les relacions amb Madrid, que estaven en mans de la Direcció General de Relacions Institucionals, que aquests quatre anys ha format part de la conselleria d'Interior.