red.diariocritico.com

Amb competències de Governació i relacions amb Madrid

El Govern tindrà Joana Ortega de vicepresidenta

El Govern tindrà Joana Ortega de vicepresidenta

El càrrec canvia de competències en perdre Política Lingüístic i l'Institut Ramon Llull

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat a la futura consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, com a vicepresidenta del Govern.

Ortega, que ja va ser la número 2 de Mas en la seva llista per la província de Barcelona, tindrà la vicepresidència, càrrec que es va constituir el segon tripartit, i que en els últims quatre anys ha ostentat el republicà Josep-Lluís Carod.

Mas ha confirmat l'elecció d'Ortega aquest dimarts, durant la gravació d'unes imatges en el seu primer dia de treball a la Generalitat recollides per Europa Press.

Durant aquesta legislatura, Vicepresidència ha reunit a diverses àrees, assumptes que Carod ha considerat prioritaris: esports, afers exteriors, religió, política lingüística i les delegacions del Govern al territori català.

Ara, Vicepresidència canviarà radicalment, ja que àrees com Política Lingüística i l'Institut Ramon Llull s'integraran a Cultura amb tota probabilitat, mentre que assumirà les competències de la Conselleria de Governació i les relacions amb Madrid, que estaven en mans de la Direcció General de Relacions Institucionals, que aquests quatre anys ha format part de la conselleria d'Interior.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })