red.diariocritico.com

També hi participa Telefónica

La gastronomia i la tecnologia es fusionen per iniciativa de la fundació de Ferran Adrià

El congrés Gastronomy & Technology Days se celebra a Barcelona entre aquest dilluns i dimarts

ElBullifoundation -entitat creada pel cuiner Ferran Adrià- i Telefónica han fusionat gastronomia amb tecnologia a la primera edició del congrés Gastronomy & Technology Days, que se celebra a Barcelona aquest dilluns i dimarts, i on s'analitzaran les sinergies entre els dos àmbits per encarar el futur del sector culinari.

A la primera part d'aquestes jornades, blocaires, científics i cuiners han debatut sobre el futur del periodisme gastronòmic a partir de la "revolució" que ha suposat la irrupció d'Internet i les xarxes socials. El cuiner Ferran Adrià ha assegurat que plataformes com Facebook i Twitter són una "arma comercial" si s'aprofiten bé, i ha destacat que els restauradors que siguin carismàtics i generin empatia entre els seus seguidors captaran molts més clients que els que siguin inactius. "Avui dia hi ha dos tipus de restaurants, els que 'tuitegen' i els que no", ha asseverat. Així mateix, ha avisat que amb l'adquisició de la popular guia de restaurants Zagat per part de Google, caldrà redefinir el paper de la crítica, ja que hi haurà "un canvi brutal" en la relació entre consumidors i prescriptors. Ha indicat que el major protagonisme del públic obligarà a fer una selecció de qualitat: "Els blocs seguiran, però només els millors, igual que amb la premsa, i això és una cosa que està bé", ha afegit. A més, ha subratllat que l'aparició d'aquestes noves plataformes pot contribuir a acabar amb la "tirania" d'algunes guies tradicionals, com la Guia Michelin. La segona part de la jornada tindrà una vessant més gastronòmica, amb cates i classes magistrals, i es desenvoluparà a la Universitat de Barcelona (UB). Aquest dimarts, 13 científics de prestigi internacional aficionats a la cuina prendran el relleu dels cuiners i explicaran com han unit la seva professió i el seu hobby amb investigacions sobre el genoma dels aliments i la seva aplicació en persones amb determinades malalties, entre d'altres. El director del Centre de Telefónica I+D, Pablo Rodríguez, ha remarcat que un dels majors reptes dels usuaris de la xarxa és l'excés d'informació i com filtrar-la, pel que ha assenyalat que serà essencial una classificació de les fonts per que "cadascú pugui construir el seu món amb el que li interessi". "Internet ha revolucionat el món del vídeo, del paper i de la música, i probablement farà el mateix amb el món de la gastronomia", ha apuntat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })