red.diariocritico.com

També els costos d'utilització mediambiental

El Cercle d'Economia proposa que els ciutadans paguin directament els serveis d'infraestructures de què fan ús

L'entitat valora la dificultat de fer entendre l'extrem quan es refereix a carreteres degut el greuge comparatiu amb Espanya

La coordinadora de l'Observatori d'Infraestructures i Medi Ambient del Cercle d'Economia, Pilar de Torres, ha assenyalat que cal un sistema en què l'usuari sigui conscient de quant val un servei, el que està pagant i que contribueixi a ell, com ho fan els usuaris de Metro, encara que ha matisat que això costa més d'assumir en carreteres pels greuges comparatius amb la resta d'Espanya. Paral·lelament, el seu homòleg i també president d'Agbar, Àngel Simón, ha apostat perquè el ciutadà assumeixi els costos d'ús i mediambientals de les infraestructures.

A la presentació de l'informe Per una política d'infraestructures eficient i possible, Àngel Simón ha manifestat que els usuaris sufraguen els costos de les infraestructures de manera directa o indirecta via impostos, de manera que el Cercle és "partidari d'una forma directa en la que el pagament directe tingui internalitzats tots els costos ". Així, ha sostingut que es poden fer carreteres amb peatges, i que els costos de les infraestructures energètiques també poden recaure sobre el ciutadà.

Simón ha defensat les infraestructures com a element important per al territori i per a les persones, i ha destacat la necessitat d'un "model de país" per fer-les i possibilitar que el país sigui competitiu.

Ha sostingut que les condicions de futur de falta de liquiditat obliguen a la participació privada en la gestió de les infraestructures, per la qual cosa han de garantir el retorn i la rendibilitat adequats, al mateix temps que ha advocat per la "màxima transparència" en el que fa al pressupost, finançament i terminis per poder prioritzar les infraestructures.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })