red.diariocritico.com

Medita presentar-se a unes primàries

Montserrat Tura té prou suport com per apartar a Hereu de la carrera per l'alcaldia de Barcelona

Tant el 'sector catalanista' com els 'capitans' del PSC són conscients del desgast patit per l'actual batlle

L'ex consellera de Justícia, Montserrat Tura, està sospesant forçar unes primàries al PSC de Barcelona i presentar-se com a candidata a l'alcaldia de la capital catalana, en pugna amb Jordi Hereu. Segons han confirmat fonts socialistes a Europa Press, Tura té "amplis suports", tant entre els anomenats 'capitans' que controlen la cúpula del partit com entre l'anomenada 'ala catalanista' del PSC.

Tant uns com altres coincideixen que cal estar "més units que mai" davant les eleccions municipals, que es presenten com el major repte en els 30 anys d'història del PSC. Tots ells tenen clar que l'actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha patit un fort desgast, pel que és necessari renovar-se, encara que sigui a costa de sacrificar l'actual alcalde, forjat en l'aparell del partit i la candidatura del qual va ser enlairada en el seu moment pels 'capitans' en substitució de Joan Clos.

Si es confirmen les primàries, aquestes es celebrarien entre febrer o març, i són un procediment que contemplen els estatuts del partit.

Tura compta amb la carta de que era una consellera de les millor valorades, el suport que li dóna el partit en el seu conjunt i la seva experiència com a governant, ja que es va forjar sent alcaldessa de Mollet del Vallès (Barcelona), localitat on resideix.

El repte passa per conservar l'alcaldia de Barcelona i la Diputació provincial, en un context en què el partit ja no pot usar el que ha estat el seu principal reclam durant els últims anys: la por al PP.

Segons diverses fonts, unes primàries serien la millor forma de catapultar al nou candidat i donar-li empenta i projecció mediàtica, davant d'uns sondejos d'opinió que són clarament favorables al candidat de CiU, Xavier Trias.

De fet, es té molt present les primàries de tardor en els socialistes madrilenys per triar qui seria el seu candidat a la Comunitat, que van aconseguir alçar a Tomás Gómez i donar-li una visibilitat mediàtica que fins llavors no tenia.

Fonts de la federació socialista de Barcelona han admès a Europa Press que els entusiasma la idea de les primàries, encara que amb matisos diferents a la direcció del partit.

Mentre que la cúpula del partit admet que ha perdut la confiança en Jordi Hereu, des de la federació de Barcelona indiquen que el candidat encara té possibilitats i que compta amb la simpatia i suport de la militància socialista barcelonina, de manera que confien que unes primàries serveixin per reforçar-lo.

Però segons ha avançat avui La Vanguardia, un sondeig intern del PSC indica que l'exconsellera és l'única que té possibilitats per batre Xavier Trias.

D'altra banda, El País ha avançat avui que la direcció del partit sospesa la possibilitat que Hereu sigui senador, si finalment no és candidat a la reelecció.

Hereu, d'acord amb les primàries

Abans, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, havia reiterat la seva voluntat de ser el candidat del PSC a les eleccions municipals de maig, encara que ha admès la legitimitat de debatre en unes primàries amb l'ex consellera Montserrat Tura.

En preguntar, en declaracions als periodistes, si tant ell com Tura són aptes per ser candidats, ha dit que està d'acord, ja que el PSC té "actius molt importants ", i s'ha mostrat disposat a unes primàries, encara que té "la plena esperança "de ser el candidat.

"Si en el partit s'ha de donar un procés per confrontar projectes jo ho faré, i per tant aniré a unes primàries si així es donen les condicions defensant un projecte al servei dels barcelonins", ha concretat.

Hereu ha insistit en postular-se com el candidat. "No contemplo altre horitzó que deure'm i servir a la ciutat de Barcelona", de manera que s'ha ofert "per encapçalar un projecte que lideri la Barcelona del present i el futur".

A la Seu d'Urgell (Lleida), on Hereu ha demanat suports per a la candidatura als Jocs d'Hivern de 2022 a punt de complir-se un any del seu anunci, també ha destacat que és alcalde des de fa més de quatre anys, i que es deu als barcelonins i a la ciutat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })