red.diariocritico.com

Al seu llibre El quadrienni dels bàrbars. Dietari subjectiu d'una legislatura

Joan Ferran explica que ERC i ICV van exigir el sacrifici de Maragall per a reeditar el tripartit

El portaveu adjunt del PSC al Parlament també carrega contra el sector catalanista del partit

El portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha revelat en un llibre que ERC i ICV-EUiA condicionar el 2006 la reedició del tripartit a què Pasqual Maragall no optés a la reelecció. "Algun dia algú explicarà que ni ERC ni ICV volien tornar a pactar si Maragall es presentava de candidat", assegura en el llibre El quadrienni dels bàrbars. Dietari subjectiu d'una legislatura, que publica l'editorial Episteme i en el qual es recullen les impressions del diputat socialista durant el segon tripartit.

Al llarg del llibre Ferran es despatxa a gust contra CDC, contra els seus socis d'ERC, -a qui considera "uns immadurs i uns suïcides"-, i contra els consellers d'Economia i Finances i d'Educació, els socialistes Antoni Castells i Ernest Maragall, a qui retreu les seves crítiques al PSOE i al propi tripartit.

En concret, el diputat del PSC carrega contra les declaracions de Maragall en què assegurava que els ciutadans estaven cansats del tripartit, i que després van ser secundades pel conseller d'Economia.

Segons exposa Ferran, llançar dubtes sobre el projecte abans de les eleccions només pot considerar-se "una putada o una traïció", de manera que sosté que tots dos consellers mereixien un "cessament fulminant" pel inoportú de les seves declaracions.

El que va ser primer secretari del PSC per Barcelona rebutja l'existència de "dues ànimes" dins del PSC, i carrega contra "aquells que es reclamen propietaris del sector catalanista" de la formació.

Crítiques a Bono

Ferran càrrega també puntualment contra alguns dels seus companys del PSOE, i acusa al president del Congrés, José Bono, de ser incapaç d'estar callat i també de dir "bestieses" que comprometen als socialistes catalans.

El llibre recull també anotacions sobre l'actitud del flamant conseller de Cultura, Ferran Mascarell, de qui Joan Ferran remarca la seva decepció amb el PSC i la seva progressiva "pendent pseudoindependencia".

El diputat del PSC analitza també les primeres intervencions de José Montilla davant el Parlament, i confessa haver-li dit el portaveu socialista a la Cambra, Miquel Iceta, que caldria maquillar amb més coloret al president de la Generalitat perquè "sembla una figura de cera del museu de Madame Tussaud".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })