red.diariocritico.com

Final d'una polèmica

El nou Govern manté la figura del Cap de l'Oposició, que ostentarà Joaquim Nadal

Sánchez Camacho havia demanat que la figura no es contemplés

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha nomenat aquest dimecres Cap de l'Oposició el socialista Joaquim Nadal per ser el diputat que exerceix la presidència del grup parlamentari de l'oposició amb més escons. La decisió ve precedida d'una certa polèmica encetada per Alícia Sánchez-Camacho, que considerava que un partit que pateix una davallada electoral com ha sofert el PSC no pot ser l'aixopluc del Cap de l'Oposició.

Correspon a la presidència de la cambra declarar la condició de cap de l'oposició per mitjà d'una resolució, i De Gispert ja l'ha signat i notificat a la Mesa, segons ha informat el Parlament en un comunicat.

En aquesta legislatura, aquesta figura havia generat una certa polèmica en demanar la presidenta del grup parlamentari popular al Parlament, Alícia Sánchez-Camacho que se suprimís, atès que considerava que no podia estar representada pel cap visible d'un partit que havia patit una davallada important en vots i escons en les darreres eleccions. Sánchez-Camacho, fins i tot, havia arribat a insinuar que el nomenament hauria de recaure en ella en correspondència a l'ascens del PP dins la Cambra catalana.

El portaveu socialista ha renunciat a una retribució complementària com a cap de l'oposició, igual que va fer Artur Mas (CiU) durant les dues passades legislatures.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })