red.diariocritico.com

Objectiu de Josep Lluís Cleries

Catalunya ha de ser "un país de referència en els drets a la infància"

L'actual conseller de Benestar i Família ja va intentar crear una comissió a tal fi durant l'anterior legislatura

El nou conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, ha anunciat aquest dimecres, en el seu primer acte oficial, que crearà al Parlament una comissió per a la infància, una iniciativa que ja va intentar dur a terme en l'anterior legislatura però va fracassar. La intenció és fer de Catalunya "un país de referència en els drets a la infància", ha explicat Cleries, durant una visita a un centre de menors tutelats a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), en què ha avançat que en la primera fase de la legislatura es centrarà en la millora de la gestió administrativa i la segona fase serà més "legislativa".

En aquesta segona fase, Cleries ha donat a conèixer que respectarà els terminis d'avaluació de la Llei de Dependència perquè "fins ara no s'han complert" i ha anunciat que l'aplicarà tot i que la persona dependent hagi mort.

Cleries ha explicat, a més, que en l'atenció als menors, les famílies d'acollida seran una prioritat. En el cas que no hi hagi suficients per cobrir totes les necessitats, els menors seran tutelats per "famílies acollidores professionals" i en darrer terme, pels centres de menors.

"M'interessa la proximitat", ha assenyalat Cleries, que ha anunciat que la seva Conselleria comptarà amb onze direccions generals "sense comptar amb les organitzacions autònomes ".

El conseller, que no ha aclarit encara qui serà la nova directora d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, ha explicat que a finals de la setmana que ve es concretaran els noms de tots els càrrecs de la Conselleria.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })