red.diariocritico.com

Tot i que la qüestió no és competència seva

Antoni Comas observa consens generalitzat en la necessitat de canviar la Diada de Sant Jordi

L'ampliació de la festa a la setmana anterior i el reforçament a les zones turístiques són algunes de les idees

El nou president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i anterior president dels editors catalans, Antoni Comas, s'ha mostrat partidari d'introduir alguns canvis a la Diada de Sant Jordi per afavorir l'afluència de públic, ja que aquest any cau en Dissabte Sant.

En declaracions a Europa Press, ha assegurat que encara no s'ha pres cap decisió, però ha remarcat: "Ningú vol deixar Sant Jordi tal qual", en referència a llibreters, distribuïdors i editors, que ja es van reunir al desembre per començar a buscar una solució.

Les possibilitats que s'estudien són ampliar la festa a la setmana anterior i reforçar la presència de llocs de venda de llibres i escriptors en les localitats més turístiques, com els pobles de la Costa Brava i la Cerdanya, ha avançat avui El Periódico.

"Totes les idees són bones", ha manifestat Comas, que no obstant a remarcat que, en realitat, a qui li correspon pronunciar és al seu successor en el Gremi d'Editors, Xavier Mallafré.

La setmana que ve es reuniran editors, distribuïdors i llibreters a la junta de la Cambra del Llibre de Catalunya per decidir què fer, encara que els dos últims gremis són més reticents a ampliar els descomptes de la Diada més enllà del 23 d'abril. L'opció de moure tota la celebració a una altra data sembla descartada.

En tot cas, no serà la primera vegada que es produeixi un Sant Jordi atípic. Des que es celebra com a dia del llibre (1930) ha caigut en Divendres Sant i Dilluns de Pasqua en set ocasions: 1943, 1951, 1954, 1984, 1999, 2000 i 2011.

El 1984 la festa es va traslladar al 27 d'abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, però no va tenir èxit. El 1999 i 2000 es va mantenir el dia 23, però el descompte del 10% en els llibres es va estendre a tota la setmana.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })