red.diariocritico.com

Puntualitza que caldrà "algun tipus de sanció" alliçonadora

El nombre de pel·lícules en català serà "digne", segons augura Ferran Mascarell

El conseller vol internacionalitzar la cultura del país

El nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha augurat d'un futur amb "molt cinema en català", però també ha parlat de penalitzacions. En la seva opinió, també hi haurà "molt cinema en llengua original i entre mig una transició pactada que permeti un nombre digne de pel·lícules en català ".

En una entrevista a TV3, Mascarell ha puntualitzat: "haurà d'haver algun tipus de sanció perquè si no ja hem vist mostres clares que hi ha gent que no ho acaba de creure". El conseller ha fet així referència a la polèmica Llei de Cinema que va impulsar el seu antecessor, Joan Manuel Tresserras, però també ha parlat de tots els organismes que s'han creat en els últims anys. Ha dit que "cal posar una mica de racionalitat, i una de les prioritats és podar i netejar uns processos que s'han anat construint al llarg d'un temps i sense eliminar cap ".

Mascarell s'ha plantejat com una de les seves prioritats la internacionalització de la cultura catalana, sobretot a través de l'Institut Ramon Llull (IRL). Pel que fa a les subvencions, un dels temes més recurrents en l'àmbit de la cultura, ha assegurat que "el més important" és la col.laboració entre l'àmbit públic i el privat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios