red.diariocritico.com

En cinc anys, la venda serà del cent per cent

Editorial Anagrama passarà a ser, progressivament, propietat de l'homònima italiana Giacomo Feltrinelli Editore

Jorge Herralde mantindrà una participació, per bé que molt minoritària

L'editorial italiana Giangiacomo Feltrinelli Editore ha tancat l'acord d'adquisició d'Anagrama que contempla la compra inicial d'un 10%. Aquesta xifra s'elevarà al 49% en cinc anys. Transcorregut aquest període, la firma italiana comprarà "totes les accions", excepte una participació "molt minoritària" que conservarà Jorge Herralde, amo l'editorial espanyola.

En un comunicat, el segell espanyol explica que durant aquests anys de transició amb el seu nou soci la direcció editorial estarà a càrrec de Jorge Herralde i Eulàlia Gubern.

L'operació es va forjar a la Fira de Frankfurt de 2009, quan Carlo Feltrinelli i Herralde van arribar a un acord verbal. Aquest mes de desembre s'ha signat l'acord formal entre les dues editorials.

Herralde ha destacat que després de 41 anys de "satisfactòria navegació independent, es plantejava, per raons òbvies, la recerca de la continuïtat d'Anagrama".

"Tenint en compte els llargs anys d'amistat i complicitat amb Feltrinelli i les característiques d'aquesta editorial, estic convençut que la decisió presa és la més desitjable per al futur d'Anagrama", ha remarcat en el comunicat.

Feltrinelli, per la seva banda, ha al·ludit a l'estima que sent per Herralde i s'ha mostrat "feliç i honrat"que el primer pas de l'editorial fora d'Itàlia sigui amb una editorial "independent i històrica"com a Anagrama.

L'editorial italiana pertany a la família del mateix cognom i posseeix una cadena de 103 llibreries en aquest país.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })