red.diariocritico.com

Amb menys pressupost

El CCCB presenta la programació per l'any 2011 que inclourà exposicions sobre Claudio Magris i l'11-S

Continuen algunes iniciatives ja consolidades

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha presentat avui la programació de l'any 2011 amb exposicions sobre Claudio Magris, Josep Brangulí Soler i l'11-S. També s'inaugurarà el Teatre CCCB.

El director de l'entitat, Josep Ramoneda ha explicat que la nova temporada es vertebra en tres eixos: "Seguir treballant en la presentació de les bases de l'imaginari cultural urbà; crear noves formes d'exposició, amb nous formats i noves línies d'expressió cultural, i l'anàlisi de la crisi com plataforma de reflexió sobre el futur ".

Ramoneda ha afegit que el pressupost del 2011 serà de 11.202.000 euros, cosa que representa un descens del 4,5% respecte l'any anterior. No obstant, ha recordat que al març de 2011 es presentarà el Teatre CCCB -el rehabilitat Antic Teatre- en el qual s'han invertit vuit milions d'euros. El Teatre permetrà esponjar l'activitat del Centre i, amb el temps, programar una sèrie d'activitats escèniques que no tenien cabuda en el circuit tradicional.

El CCCB presenta quatre grans exposicions que lideraran la seva programació per al proper any. 'Trieste, Magris & Co' inclourà materials audiovisuals, entrevistes i objectes per il.lustrar la relació de l'escriptor amb la seva ciutat natal entre els mesos de març i juliol. La mostra 'La Barcelona de Bangulí' presentarà, al maig, un recull de fotografies de l'artista barceloní centrades en les grans transformacions que es van desenvolupar a la ciutat entre 1909 i 1945.

El fotògraf Francesc Torres és l'única persona que ha tingut accés al Hangar 17, on s'emmagatzemen totes les restes de l'atac a les Torres Bessones. Les imatges que va prendre a les instal·lacions seran exhibides entre setembre i octubre a la mostra 'La memòria perduda. 11S, artefactes al Hangar 17 '.

L'exposició 'Totes les cartes' reuneix obres d'intercanvi epistolar entre directors amb un format experimental. Autors com Víctor Erice, Abbas Kiarostami, José Luis Guerín, Jonas Mekas i So Yong Kim, intercanvien experiències amb la voluntat de compartir preocupacions i punts de vista de territoris molt allunyats.

A més, el CCCB també presenta altres iniciatives pensades en col·laboració amb altres entitats com l'exposició 'Desapareguts' -amb fotografies de Gervasio Sánchez- que s'inaugurarà simultàniament al Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó (Musac) i La Casa Encendida de Madrid.

El centre de documentació de l'entitat posarà èmfasi en el tema de la crisi per estendre la reflexió "a tots els àmbits del coneixement i la consciència", ha explicat Ramoneda.

Es compliran, també, deu anys del Xcèntic -la programació de cinema del centre-, que continuarà "donant visibilitat al cinema que es crea al marge de les modes i els formats establerts". En l'àmbit audiovisual, Josep Ramoneda ha ressaltat l'estrena del programa 'Sóc càmera', un programa experimental, produït pel CCCB, que reconeix els tractaments visuals innovadors i es projecta mensualment en La2 de Televisió Espanyola.

El CCCB continuarà amb iniciatives ja consolidats com la mostra de música independent 'Emergència!', El festival literari 'Kosmopolis', el cicle de creació de músiques populars contemporànies 'BCNmp7', les sessions de cinema 'Gandules', la trobada bianual de cinema experimental 'Xperimenta' i la programació del 'Fora de programa' que dóna cabuda a mostres sobre esdeveniments de forta transcendència humana i social que passen en l'actualitat.

També es continuaran programant debats i conferències entre les quals destaquen un congrés sobre la idea del 'gueto' -centrat en la immigració, el barri del Raval i l'espai públic-, xerrades sobre el debat entre ciències i humanitats, i l'anàlisi de la crisi des del punt de vista dels canvis en l'ètica, la contrareforma cultural i la idea d'Europa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })