red.diariocritico.com

Reclama descentralització de funcions públiques

La Cambra de Comerç de Barcelona considera que el model de privatització d'aeroports no porta enlloc

L'entitat considera que la capacitat decisòria d'AENA és un parany per la gestió privada i la competitivitat

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat una descentralització de les funcions públiques aeroportuàries, ja que ha considerat que si Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) continua prenent decisions per al conjunt dels aeroports espanyols, es condicionarà "en excés" la gestió privada de les concessionàries, i la competència entre aeroports serà una "entelèquia".

En un comunicat, ha explicat que el Govern "només té raons polítiques i no econòmiques" per mantenir centralitzades les funcions públiques en la gestió aeroportuària i "posar límits" a una gestió individualitzada.

Així, ha considerat que el model aprovat no garanteix que els aeroports desenvolupin polítiques comercials pròpies ni puguin assignar de forma autònoma els seus 'slots', la franja horària assignada als aeroports a les companyies aèries per als seus enlairaments i aterratges.

Segons la Cambra, les rutes intercontinentals operades a través de l'Aeroport de Barcelona dependran d'acords bilaterals de transport aeri, sobre els quals l'entitat considera que el Ministeri de Foment manté una "situació d'opacitat".

Ha sostingut que la desafectació com a béns públics estatals dels serveis que no estiguin dedicats a la navegació aèria, acabaria amb les taxes públiques i donaria pas a l'establiment de preus privats, encara que desconeix com es fixaran aquestes xifres i dubte sobre que el Govern pugui mantenir taxes públiques per als serveis aeroportuaris del "costat aire".

Així mateix, la Cambra ha reclamat al Govern que posi en marxa el Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport 2005-2020 de Foment, que obre la gestió dels aeroports a la participació de les autoritats autonòmiques i locals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })