red.diariocritico.com

Després d'haver demanat la dimissió immediata

La junta actual d'ERC ha de seguir fins un cop passades les eleccions municipals, afirma, ara, Carod

L'antic líder republicà aclareix que es manifesta en aquest sentit tenint en compte que els al·ludits no mostren cap interès ni intenció" de deixar els càrrecs

El vicepresident del Govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advocat avui perquè la direcció d'ERC, liderada per Joan Puigcercós, afronti les eleccions municipals, i la renovació de la cúpula arribi després del congrés previst per d'aquí a un any.

En declaracions a ComRàdio recollides per Europa Press, ha apreciat que com els líders d'ERC no tenen "cap interès ni intenció de dimitir", han d'intentar recollir el millor resultat en les municipals i prosseguir fins al congrés.

"I després del congrés, parlem de com a molt en un any, foc nou i etapa nova, perquè la gent ha situat ERC en una etapa nova, i ERC ho ha d'assumir", ha afegit Carod, que recentment ha apuntat que Puigcercós hauria d'haver dimitit la mateixa nit de les eleccions.

A més de reivindicar que els republicans tenen una bona pedrera d'alcaldes preparats per assumir càrrecs de rellevància, ha defensat la seva proposta de creació d'un espai de centre esquerra catalanista, trucant a sumar forces entre els partits progressistes "perquè sinó hi haurà governs de CiU per els pròxims tres segles ".

"Qui es pensi que en solitari pot ser hegemònic que s'ho faci mirar", ha avisat Carod, que ha admès que ha tingut converses amb persones del seu partit, del PSC, d'ICV, de CpC, així com de persones que no formen part de cap partit i fins i tot amb persones que han votat a CiU.

També s'ha referit als contactes que manté el president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, amb SI: "Tot el que sigui sumar en positiu són moviments constructius que ja veurem quin cos prenen".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })