red.diariocritico.com

Com la resta d'aeròdroms

L'Aeroport del Prat, militaritzat davant l'actitud intolerant dels controladors aeris

Rubalcaba defineix la situació com d'"extrema gravetat"

El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el ministeri de Defensa ha assumit la direcció del control de la circulació aèria general en tot el territori espanyol donada "la situació d'extrema gravetat" que es viu als aeroports espanyols. "Atès que els representants dels controladors no han deposat la seva actitud, hem procedit, d'acord amb la Constitució i amb la legislació vigent, a activar els mecanismes que havíem previst", ha indicat Rubalcaba en roda de premsa. Així, ha assenyalat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha disposat que Defensa passi a exercir la direcció del control de la circulació aèria "fins que hi hagi garanties que es recupera per part dels controladors civils la normalitat en la prestació de seus serveis ".

A més, Rubalcaba ha assegurat que el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit de l'Aire, el general José Jiménez Ruiz, ha d'adoptar "totes les decisions que procedeixin" per a l'organització, planificació, supervisió i control dels controladors de trànsit aeri d'Aena.

"A aquest efecte, activarà els recursos de control de trànsit aeri del Ministeri de Defensa i exigirà la presència en els seus llocs dels controladors civils en aquests moments absents", ha conclòs el vicepresident del Govern.

El Rei sanciona el decret des d'Argentina

El rei Joan Carles ha sancionat des de l'Argentina el decret aprovat pel Govern per permetre que l'Exèrcit prengui el control dels aeroports després del tancament de l'espai aeri davant l'absentisme de controladors.

Joan Carles, que es troba a l'Argentina per participar en la XX Cimera Iberoamericana, ha sancionat el decret abans de les cinc de la tarda (les nou de la nit hora espanyola) des de Mar de Plata, han indicat a Europa Press fonts de la Casa real.

Les mateixes fonts han indicat que no és la primera ocasió en què el Monarca espanyol sanciona un decret estant a l'estranger, encara que aquest no és un procediment habitual ja que normalment no requereixen tanta urgència i poden esperar al seu retorn a Espanya.

Militars a les torres de control

D'altra banda, passades les onze de la nit, els militars ja estaven supervisant les torres de control dels aeroports de Madrid, Sevilla, Barcelona i Canàries, han informat a Europa Press fonts del Ministeri de Foment.

Les mateixes fonts van explicar que els militars "estan per dirigir, no per enviar", ja que, segons han precisat, "per enviar hi ha els civils". A més, les fonts de Foment han indicat que s'estan reforçant els aeroports d'ús compartit, que són Salamanca, Múrcia, Talavera, Albacete, Badajoz, Lleó i Saragossa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios