red.diariocritico.com

'Full de ruta' republicà

ERC pretén remuntar el vol de cara a les municipals de la mà de Tresserras

No buscaran ponts ni amb Laporta ni amb Carretero

La direcció d'ERC ha encarregat el conseller de Cultura en funcions de la Generalitat i nou militant, Joan Manuel Tresserras, el "rellançament" del partit de cara a les eleccions municipals i que permeti als republicans recuperar-se del descens que va recollir aquest diumenge.

En una entrevista d'Europa Press, el portaveu dels republicans, Ignasi Llorente, ha avançat que l'encàrrec de Tresserras forma part de la 'full de ruta' que prepara la direcció del partit i que se sotmetrà a l'aprovació del Consell Nacional convocat per el 18 de desembre, quan es farà oficial l'encàrrec al conseller.

Els eixos del treball de Tresserras passen per "obrir el partit" a col·lectius que no són forçosament independentistes i aprofitar el 80 aniversari d'ERC, que es compleix entre el 17 i el 19 de març de 2011.

Llorente ha recalcat que igual que ERC va néixer abans d'unes eleccions municipals, el resultat de les quals va catapultar la proclamació de la II República Espanyola, el partit manté la seva mateixa vocació "municipalista", de manera que els comicis locals de maig són prioritaris.

Per això, la commemoració dels 80 anys del partit presentarà a ERC com una opció atractiva per als ajuntaments, per intentar recuperar els més de 330.000 vots que els republicans han perdut respecte a les eleccions autonòmiques de 2003.

A les files d'ERC admeten que des de les seccions locals del partit els han insistit en "prioritzar" les eleccions municipals, un àmbit en que ERC encara es manté com a tercera força catalana amb gairebé 200 alcaldies i 1.600 regidors.

Llorente ha precisat que l'objectiu de Tresserras serà modernitzar el discurs d'ERC per "obrir el partit a persones, associacions i col·lectius", cosa que els ha fallat en la seva estratègia davant les catalanes.

La direcció del partit entén que Tresserras és la persona idònia perquè posseeix un bagatge al Govern i una formació acadèmica capaç de reformular el discurs del partit, i és que en entre els republicans preocupa que "el 2003 ERC era un formació que queia simpàtica, i ara ha perdut bona part d'aquest crèdit ".

Anàlisi de la derrota

Sobre el resultat de les eleccions catalanes de diumenge, Llorente ha posat de manifest que la majoria dels que havien votat ERC s'han abstingut, per la qual cosa només és una minoria el vot que s'ha transferit a CiU, SI i Reagrupament.

En total, ERC ha perdut 330.000 vots en relació als resultats de 2003, dels quals SI i Reagrupament obtenen 140.000, de manera que Llorente ha afirmat: "Quan dèiem en campanya que -tots dos partits- no eren el nostre principal problema, teníem raó".

"Les propostes sortida tenen el recorregut que tenen, i la gent està esperant una oferta d'esquerres no sucursalista", i que el PSC no és capaç d'oferir, ha recalcat.

Sobre la proposta del líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, d'estendre ponts amb SI i Reagrupament, Llorente ha indicat que la direcció del partit no està per aquesta via.

A nivell local, podria haver algun pacte en aquest sentit, però aquesta no serà l'aposta a nivell global ni en els grans municipis, ha dit Llorente, que ha confiat que en les eleccions locals, ERC mantindrà les seves alcaldies i presència institucional allà on és més fort, en els municipis menors de 10.000 habitants.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })