red.diariocritico.com

A càrrec de la Companyia Hongaresa i l'homòloga El Pont Flotant

Les noves tendències del teatre valencià arriben a la Sala Beckett de Barcelona amb la programació de quatre obres

Un dels directors lamenta la mala situació de les arts escèniques en aquella comunitat

La Sala Beckett ha decidit programar quatre obres de les companyies valencianes Companyia Hongaresa i El Pont Flotant amb l'objectiu de donar a conèixer les noves tendències del teatre contemporani de la Comunitat Valenciana.

La Hongaresa presenta Umbral, una història sobre la dificultat de comunicació en l'àmbit amorós. L'obra s'estructura amb cinc parelles que per diferents motius se senten incapaços de traspassar l'espai que els separa. El text es va representar per primera vegada fa quinze anys i ha rebut premis com el Marqués de Bradomín i l'Enrique Llovet.

La companyia estrenarà El alma se serena, una peça situada al barri del Cabanyal de València. Els protagonistes -una hostessa, un executiu en atur i una rellotgera cabaretera- intenten salvar les seves llars de l'especulació immobiliària.

"El text", ha explicat el seu director Paco Zarzoso en roda de premsa, "descriu l'actualitat política de València, caracteritzada per una televisió impúdica i una administració que no protegeix els ciutadans". Els personatges de l'obra són complexos, persones invisibles que, però, tenen molt a dir.

Zarzoso ha lamentat la mala situació del teatre a València per la falta d'ajudes i el tancament de sales. "Fem servir la comèdia per parlar de l'ésser humà i de les misèries dels nostres polítics", ha explicat.

La companyia El Pont Flotant actuarà per primera vegada a la Beckett amb l'obra Com pedres, una reflexió sobre el pas del temps i la memòria, que barreja ficció i realitat. Pau Pons, una de les creadores del text, ha explicat que aquesta és una peça de "rabiosa actualitat".

També ha presentat Exercicis d'amor una obra que celebra la unió entre les persones on l'espectador és el convidat d'una particular festa. L'obra va estar nominada al millor espectacle en els XIX Premis de les Arts Escèniques de València.

Pons ha explicat que els treballs de la seva companyia solen ser molt "autobiogràfics", i que intenten crear escenaris i emocionar al públic a través de l'humor. Per a ella, el teatre és un "ritual col·lectiu".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })