red.diariocritico.com

"Converses intenses" amb Singapore Airlines

Spanair té previst incrementar el nombre de rutes aèries des de l'Aeroport del Prat

Ferran Soriano destaca la importància de la nova ruta entre Singapur i Sao Paulo via Barcelona

El president de Spanair, Ferran Soriano, ha explicat que la seva companyia i Singapore Airlines segueixen mantenint "converses intenses" per operar noves rutes des de Barcelona, encara que no ha volgut donar més detalls fins que "les iniciatives estiguin més madures".

En roda de premsa, Soriano ha destacat la importància de la nova ruta que Singapore Airlines llançarà entre Singapur i Sao Paulo, via Barcelona, el març de 2011 i que suposa la penetració de la companyia asiàtica al mercat llatinoamericà com Brasil com a primera destinació.

Els vols, que tindran tres freqüències setmanals, s'operaran entre Barcelona-El Prat i l'aeroport Guarulhos de Sao Paulo gràcies a un acord de codi compartit amb Spanair, membre de Star Alliance. La companyia asiàtica ja opera vols en codi compartit amb l'aerolínia catalana entre Barcelona i Bilbao, i entre Madrid i Palma de Mallorca.

Actualment, Singapore vola cada dia entre Singapur i Barcelona a través de Milà, a Itàlia. Amb el nou servei, tres dels vols operaran sense escales entre Singapur i Barcelona, mentre que quatre s'han de fer amb escala a Milà.

El vicepresident executiu de Singapore Airlines, Choon Phong Goh, s'ha mostrat entusiasmat amb aquest nou servei que permetrà impulsar els llaços comercials entre Singapur i Brasil i preparar el camí per a futures connexions entre Àsia i Amèrica del Sud. Choon Phong ha assegurat que vol fer del Prat la seva aeroport de connexió particular a Barcelona, i ha mostrat el seu interès per seguir creixent a la capital catalana.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha recalcat que la nova ruta no només suposa incentius econòmics en el mercat de l'oci i dels negocis, sinó també de desplaçaments familiars. Així, ha recordat que 150.000 passatgers anuals viatgen des de Barcelona fins al Brasil, i que 25.000 brasilers viuen a Barcelona.

Segons dades de l'Ajuntament de Barcelona, Catalunya suposa el 26% del total d'exportacions espanyoles amb Brasil. La Cambra de Comerç de Barcelona també ha apuntat que el que el Brasil aculli el campionat mundial de futbol i els jocs olímpics repercutirà favorablement a Espanya i Catalunya.

Competència amb Iberia

Respecte a la competència que suposa la nova ruta Barcelona-Sao Paulo que Iberia operarà també el març de 2011, Soriano ha assegurat que no li fa "por" perquè la competència és bona, i que els viatgers preferiran el producte de Spanair.

Així, ha explicat que la missió de la seva companyia és fer del Prat un aeroport de connexió, "el que beneficia a Barcelona i el país", i s'ha mostrat partidari que altres companyies també col·laborin en el mateix projecte.

Respecte a la competència amb les 'low-cost', Nadal ha sostingut que la T1 de l'Aeroport de Barcelona està orientada a vols de connexió, mentre que la T2 està destinada als vols punt a punt.

El secretari de Mobilitat del Govern català ha afegit que el Prat va créixer un 12% en vols internacionals i intercontinentals en l'últim mes, i que Ryanair va aportar un percentatge molt petit a aquesta xifra. També ha sostingut que les 'low-cost' haurien de tenir "categories diferents".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })