red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Mas apel·la al sentit de país de Montilla tot demanant-li que recolzi la seva investidura

Assegura que ell farà el mateix si és el canjdidat socialista qui guanya

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha reiterat aquest dimecres la seva oferta perquè el candidat socialista, José Montilla, l'ajudi a investir president si guanya les eleccions catalanes, la qual cosa evitaria que partits "petits" condicionen l'acció del futur Govern. "Li ho demano en termes de país", ha dit.

En el col·loqui posterior a una 'minidocsession' sobre sostenibilitat, Mas ha replicat així a Montilla, que ha qualificat de trampa l'oferta i ha avançat que no votarà a favor d'un Govern liderat pel líder de CiU perquè seria "una traïció" als seus votants.

Després de lamentar l'actitud de Montilla, Mas ha insistit en oferir-li una oferta que, segons ell, és raonable: "Si Montilla guanya i és el partit més votat, CiU no li posarà problemes per investir president i que comenci a governar. Però li demano el mateix perquè és important en termes de país ".

Així, ha emplaçat els socialistes a acceptar el veredicte de les urnes perquè el partit més votat pugui governar, el que permetria que qualsevol partit petit no pogués condicionar el futur Govern.

"Si ho fem així, li donarem serietat i qualsevol apel·lació de un partit petit que pugui condicionar l'acció de govern no la tindrem en compte", ha insistit.

Una victòria que repercuteix a Europa

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que la seva presidència, si guanya les eleccions catalanes, és una oportunitat per generar confiança econòmica no només a Catalunya sinó també a la resta del sud d'Europa.

En un dinar amb el lema 'Catalunya Futur', ha insistit que els comicis del 28 de novembre suposen una oportunitat per a generar una confiança que, segons ell, s'està perdent després del rescat financer que han demanat Grècia i Irlanda, així com per la situació de l'economia portuguesa i els interrogants que aixeca l'espanyola.

Per això, atès que Catalunya forma part d'Espanya, Mas ha destacat la confiança que generaria al sud d'Europa una victòria forta de CiU: "No és el mateix que Catalunya, a partir del 28 de novembre, pugui generar confiança amb un govern fort, que quedem encallats amb sensació de que no sabem sortir, amb falta d'unió, cohesió i manca de presa de decisions ".

Tot i alertar que pot ser un "via crucis", el candidat de CiU ha encoratjat a la societat a sumar esforços perquè, segons ell, amb dosis de confiança i aplicant els valors de la catalanitat es pot tirar endavant.

I és que, segons Mas, un govern fort necessita també de l'ajuda de la societat per avançar, de manera que ha de demostrar capacitat d'iniciativa i no dedicar-se només a "parar la mà".

Per això, ha demanat impulsar els millors actius de Catalunya i també valors com ara el treball, l'esforç, el mèrit, la creativitat i la capacitat d'obrir-se al món.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })