red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

El debat Montilla-Mas s'emetrà finalment aquest dimarts a les 22.30 hores en directe

El debat entre el candidat socialista a la Presidència a la Generalitat, José Montilla, i l'aspirant de CiU, Artur Mas, s'emetrà aquest dimarts a les 22.30 hores en directe per TV3, segons ha informat a Europa Press un portaveu de la televisió catalana.

La cadena ha assegurat que es manté l'entrevista prèvia a la candidata del PP, Alícia Sánchez Camacho, dins de la ronda d'entrevistes a candidats.

La celebració del debat arriba després que, en el debat a sis d'aquest diumenge, Montilla reptés en el seu últim torn de paraula a Mas a celebrar un acarament abans dels comicis, i que retirava la seva condició de que uns dels dos fora en castellà.

Rebuig de la resta

El debat electoral entre José Montilla (PSC) i Artur Mas (CiU) que s'emetrà aquest dimarts ha provocat el rebuig de la resta de candidats a les eleccions catalanes, i el PP ja ha anunciat que presentarà una queixa aquest mateix dilluns davant la Junta Electoral central.

 Segons han informat els populars a Europa Press, presentaran un recurs previ davant la Junta per evitar el debat, al·legant que no es respecta la pluralitat que ha de garantir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que s'ha de compensar a la resta de candidats, i que el debat a dos s'ha d'anunciar amb cinc dies d'antelació.

Albert Rivera (C's) ha afirmat aquest dilluns que aquest acarament es pot fer en una televisió privada però no en una pública i que, si es fa a TV3, s'ha de compensar a la resta de candidatures perquè "representen el 40% dels ciutadans". Així, si se celebra a la televisió pública catalana, C's es planteja recórrer a la Junta Electoral, com també pot acabar fent ERC.

El candidat republicà, Joan Puigcercós, ha deixat aquest dilluns en mans del seu equip de campanya i dels serveis jurídics la decisió de recórrer l'acarament, que considera una falta de reconeixement del pluralisme polític que hi ha a Catalunya. Puigcercós ha donat per liquidada l'era del bipartidisme, i ha pronosticat que un cara a cara Montilla-Mas pot ser "molt avorrit, perquè estan d'acord en tot" excepte a la proposta del concert econòmic que reivindica CiU.

Joan Herrera (ICV-EUiA) ha dit que encara han de valorar si presentar el recurs, però ha assegurat que aquest no és el seu estil. Herrera ha afegit que, en tot cas, Catalunya es defineix per la pluralitat política, "sobretot quan en les enquestes un doble a l'altre", en relació amb l'avantatge que Mas treu a Montilla en els sondejos.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })