red.diariocritico.com

Demana contenció mediàtica

El coordinador de Trasplantaments de Bellvitge critica l'eufòria sobre algunes possibilitats en la matèria

Salvador Gil-Vernet explica que fabricar òrgans a partir de cèl·lules mare està a anys llum de les possibilitats actuals

El coordinador de Trasplantaments de l'Hospital de Bellvitge, Salvador Gil-Vernet, s'ha mostrat crític amb l'eufòria, que deriva en cert sensacionalisme, en aspectes relacionats amb la seva especialitat. "Sembla que ara tot s'hi val a l'hora de parlar de trasplantaments", ha manifestat arran de les últimes notícies que parlen d'intervencions d'aquest tipus i que semblen donar a entendre que, pràcticament, es pot reconstruir una persona.

El doctor Salvador Gil-Vernet ha estat explícit: "Es parla d'implantar nous braços i noves cames", ha evidenciat per explicar que, per exemple, la segona possibilitat no té cap sortida. "No serveix de res perquè les cames trasplantades no tenen cap tipus de sensibilitat -ha explicat-. Amb elles no es pot caminar i si algú els calés foc, el pacient trasplantat ni s'assabentaria".

També ha carregat contra aquells que volen veure més del que hi ha avui en dia en el tema de les cèl·lules mare. "Fabricar òrgans a partir d'aquestes és una possibilitat que avui està a anys llum. Una cosa és tenir la matriu i una altra són els resultats, per molt que el ministeri de Sanitat es dediqui a patrocinar l'opció".

De totes aquestes qüestions, ha opinat Gil-Vernet, no s'hauria de parlar en els mitjans de comunicació sense coneixement de causa per evitar falses esperances.

Salvador Gil-Vernet ha fet aquestes precisions en el transcurs de la seva conferència 'Esperar un ronyó de cadàver o aconseguir un donant viu?', que ha format part de la XVIII Jornada de l'Associació de Malalts del Ronyó de Catalunya (ADER) sobre diàlisi, trasplantament i generació d'òrgans, que s'ha celebrat aquest diumenge a Barcelona.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })