red.diariocritico.com

"Independent" i lliure de conflictes d'interessos farmacèutics

Neix L'Escola Internacional d'Oncologia per donar una dimensió "ètica" a qüestions relacionades amb el càncer

El promotor de la iniciativa, Jordi Estapé, la creu necessària davant la "imatge benèvola" que es dóna de la malaltia

L'Escola Internacional d'Oncologia, sorgida de la Fundació per a l'Educació i la Formació del Càncer (FEFOC), ha iniciat aquest dijous la seva activitat amb l'objectiu d'incidir en la prevenció del càncer i atendre les seqüeles que genera la malaltia, oferint una docència "independent "al marge del conflicte d'interessos que generen les empreses farmacèutiques. El director científic de l'escola i promotor de la iniciativa, Jordi Estapé, ha explicat a Europa Press que el centre pretén donar una docència "ètica", amb criteris independents i basada en l'evidència científica.

Aquesta iniciativa es fa necessària, segons Estapé, davant la "imatge benèvola" que s'està donant del càncer, una malaltia la incidència a Espanya s'ha duplicat en els últims 20 anys, posant de manifest "el fracàs de la prevenció".

"Més val prevenir que curar" és la màxima amb la qual neix l'Escola Internacional d'Oncologia que compta amb un comitè assessor format per professionals de diferents camps entre els quals es troben Federico Mayor Zaragoza, Victòria Camps i Teresa Forcades, així com a malalts i agents socials i amb el suport de diferents institucions i entitats.

"Estarem contribuint a la prevenció, per tant en la incidència i fomentant l'estalvi i la millora de la qualitat de vida", ha conclòs Estapé, que ha assegurat que la xarxa de salut catalana compta amb un bon sistema de diagnòstic precoç i tractament però té mancances com la prevenció, el conflicte d'interessos i l'atenció a les patologies derivades del càncer.

Per això, les primeres conferències organitzades per l'Escola Internacional d'Oncologia, que tindran lloc en diferents equipaments cedits per les institucions col·laboradores, abordaran aspectes com el càncer a la tercera edat, el paper del metge general davant la malaltia i la recerca psicosocial.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })