red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

ERC s'acosta a CiU per seguir tocant poder ara que veu que no ho podrà fer de la mà del PSC

Puigcercós va necessitar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estaut per adonar-se de la submissió de Montilla al PSOE, segons explica

El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que es necessiten "acords", sempre que es vagi endavant en matèria social i no es posi fre al desenvolupament de la llengua catalana, en referència a un possible suport de la seva formació a Artur Mas. Curioses manifestacions si es té en compte que la base de cohesió social a Catalunya es va aconseguir amb les estratègies de la CiU de Jordi Pujol i que, tot justament, el país ha entrat en una deriva d'enfrontaments -amb aparició de formacions contràries al seu desenvolupament i enemigues del seu esperit- en els períodes tripartits. També va ser en aquells períodes quan l'avanç en matèria lingüística es va consolidar en una mesura proporcionalment molt més alta que en els darrers vuit anys. I Puigcercós ho deu saber ben bé, tot això. Com també sap que al sí del seu partit hi ha una gran onada de malestar que ve, no ja del tripartit amb Montilla al capdavant, sinó d'aquell primer en què els republicans van fer que una força política depenent d'Espanya manés a Catalunya per primera vegada des de la mort de Franco.

En declaracions recollides per Europa Press, Puigcercós ha assegurat que ERC tindrà una "actitud constructiva", encara que ha avançat que no acceptarà privatitzacions, ni "ambigüitat" en la corrupció ni retallades a la Llei del Cinema, en referència al fet que el líder de CiU vol reprendre el diàleg amb les 'majors'.

"Per tenir el concert econòmic, el que faci falta", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, i ha afegit, en to conciliador, que vol que les coses vagin "bé" i que és conscient que no és un moment "fàcil "per a Catalunya.

Sobre les polèmiques declaracions en què va dir que a Andalusia no paga impostos "ni déu", el líder d'ERC ha dit: "Evidentment hi ha andalusos que paguen impostos, com hi ha catalans que no paguen", però ha remarcat que ell defensa la seva tesi amb xifres des de fa deu anys, tot i la "opacitat absoluta" del ministeri d'Hisenda.

A més, ha assegurat que la polèmica sobre les seves paraules no té comparació amb el també polèmic videojoc en el qual la candidata del PP, Alicia Sánchez Camacho eliminava immigrants il·legals pujada en una gavina. "No hi ha color, és un vídeo pensat en fred on es mata a gent", ha recordat. "Una persona sense papers ja és una situació bastant delicada, que a sobre algú vulgui fer escarni d'aquesta figura és lamentable", ha afegit.

Sobre el PP també ha afirmat que no es pot permetre que sigui el "àrbitre" de la situació, i ha afegit que el final del tripartit es va escenificar amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC) i l'actitud -com si el líder republicà caigués en aquell moment del cavall- de "submissió" al PSOE que , en la seva opinió, va tenir el president José Montilla.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios