red.diariocritico.com

El proper 30 de gener

Valls celebra la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat congregant 6.500 castellers

Tarragona i Barcelona fan celebracions aquest dissabte

Prop de 6.500 castellers de tot Catalunya es congregaran el proper 30 de gener a Valls (Tarragona), segons han informat fonts municipals, en la Trobada de Colles Castelleres que té lloc cada deu anys amb motiu de les Festes Decennals de la vila vallenca. Es tracta de l'única concentració que existeix a Catalunya on es troben totes les colles. En el dia després de la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, l'alcalde de Valls, Albert Batet, ha garantit que seran les Decennals "més castelleres de tota la història".

Un simposi i una fira popular completaran l'últim cap de setmana de gener la trobada casteller. Valls va descobrir aquest dimarts una placa al 'santuari' de la plaça del Blat per a commemorar la declaració de la Unesco, moment que es va viure amb gran alegria als carrers i es va celebrar de manera immediata.

Tarragona i Barcelona deixen les celebracions per a aquest dissabte. A partir de les 13.30 hores, la plaça de les Cols es convertirà en punt de trobada de les quatre colles de Tarragona. Allà, sota l'escalinata d'accés a la catedral, s'ubicarà també una placa commemorativa. A l'antiga fàbrica de Damm a Barcelona s'han previst diversos actes festius de sis a nou de la tarda.

El president del Concurs de Castells de Tarragona, la vicepresidenta de la Coordinadora de Colles de Catalunya, la tarragonina Anna Guasch, i el propi Ajuntament, han realitzat una crida a la ciutadania per celebrar la històrica declaració.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })