red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

El PSC celebra amb eufòria els traspassos de Regionals davant les crítiques per les mancances a la transferència

Montserrat Tura diu que el seu partit recolzarà els emprenedors

La número 2 del PSC per Barcelona i consellera de Justícia, Montserrat Tura, en un míting per la via ràpida a Sant Celoni (Barcelona), ha celebrat que aquest dimecres és una nova jornada positiva per l'autogovern català, després de l'acord per al traspàs de Regionals que es rubricarà en la comissió de traspassos.

"Qui somiava amb això? Qui s'atrevia a parlar de la transferència de Regionals i Rodalies fa just 10 anys?", Ha dit Montserrat Tura, destacant el progrés que ha fet l'autogovern català sota els governs liderats pel PSC però amagant les insuficiències que han marcat aquests traspassos.

La número 2 de Montilla també ha tornat a defensar els nous descomptes i bonificacions que proposa el PSC per als usuaris dels peatges que siguin habituals, viatgin amb tres o més persones, utilitzen un vehicle poc contaminant i circulin en una anomenada 'hora vall'.

La consellera ha recordat que mentre que amb CiU "totes les vies d'alta capacitat que es van fer eren de peatge", el tripartit ha construït més de 100 quilòmetres d'autovies d'alta capacitat lliures de peatge.

En el mateix parlament, Tura també ha garantit el suport dels socialistes catalans a emprenedors i petites i mitjanes empreses i a garantir la formació professional per a aturats. Precisament, en aquest aspecte, algunes de les crítiques que ha rebut el Govern català han estat per l'increment de la burocratització experimentada als darrers vuit anys i que ha dificultat l'impuls emprenedor.

Crítica a Sánchez Camacho

Tura també ha considerat que és "inadmissible" el videojoc del PP al que la seva candidata, Alicia Sánchez Camacho, emula Lara Croft i va a capturar immigrants il legals.

Segons Tura, es tracta d'un videojoc que incita a la violència, per això ha lamentat que el PP potenciï una eina de comunicació que insta la "eliminació del diferent, dels que no són com ells".

Montilla vol un pacte contra la crisi

També dels emprenedors ha parlat qui està un lloc per sobre de Tura a les llistes socialistes, José Montilla, als qui ha promès, curiosament, impulsar la supressió de tràmits administratius per a construir noves empreses. Abans, però, ha promès que la primera mesura que farà si és reelegit serà convocar tots els partits i agents socioeconòmics per impulsar un pacte contra la crisi i a favor de l'ocupació.

"Convocaré als partits, organitzacions empresarials i sindicals per pactar un full de ruta per als pròxims dos anys amb totes les mesures d'estímul econòmic i l'ocupació" que s'han de prendre, ha assegurat Montilla, en un dinar amb el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, i el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo.

Davant els empresaris, Montilla ha reivindicat el molt que pot fer un polític del seu perfil perquè Catalunya superi la crisi: "Jo no pretenc ser un líder carismàtic o messiànic. Sóc un líder pràctic, orientat a l'acord i a facilitar consensos, aquesta és la meva fortalesa i és el que més necessita Catalunya a dia d'avui ".

Un altre dels compromisos que ha adoptat Montilla és donar un major suport als emprenedors, de manera que impulsarà la supressió de tràmits administratius que han de fer les noves empreses.

Montilla ha defensat una Catalunya potent econòmicament que sigui el "motor" d'Espanya que històricament sempre ha estat, i que contribueixi decisivament a que tot l'Estat superi la situació econòmica.

Sobre la situació econòmica, ha recalcat que "cada dia que passa hi ha més indicadors que reflecteixen que el pitjor de la crisi ha passat". Prova d'això és que Catalunya està creant "la meitat de l'ocupació d'Espanya en els últims trimestres, la immensa majoria en el sector privat".

Per la seva banda, el ministre Gabilondo ha indicat el paper clau que té l'educació per aconseguir superar la crisi, recordant que cada euro invertit en formació acaba generant una riquesa de tres euros. Per tot això, el ministre ha afirmat que l'educació és "la millor política social i econòmica", alhora que ha reivindicat una forma de governar seriosa, que doni garanties a tots els agents socioeconòmiques i es basi en el rigor.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })