red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Joan Herrera, disposat a dur el PP davant els jutges pel videojoc xenòfob

Acusa les altres formacions de ser condescendents amb el racisme

El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, no descarta emprendre accions legals contra el PP per la divulgació del videojoc difós pels populars en què es criminalitza la immigració, qüestió que el partit "decidirà en les pròximes hores". A més ha acusat a la resta de formacions polítiques catalanes de ser condescendents amb el racisme i la xenofòbia de la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho.

Durant una roda de premsa aquest dimecres a la Universitat de Vic (UV), ha assegurat: "No pot ser que siguem els únics que no som condescendents amb Camacho, que s'atreveix a tot", i ha recordat que va ser ICV-EUiA qui va denunciar el candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, pel repartiment d'uns tríptics que ha titllat de racistes.

El líder ecosocialista ha rebutjat les explicacions de Camacho al·legant que l'empresa que va elaborar el videojoc no havia entès el missatge que volia transmetre el PP, perquè, segons ha explicat Herrera, ha estat el partit qui l'ha penjat a la web oficial dels populars .

Per això ha exigit la dimissió immediata del president de Nuevas Generaciones, i ha afegit en referència a les joventuts populars que "els cadells interpreten el que pensa el seu líder".

Pla ferroviari

Joan Herrera també ha presentat un pla ferroviari parell executar la pròxima legislatura que aposta pel tren convencional, i inclou serveis de rodalies per a Tarragona, Girona i Lleida, a més de Barcelona.

Herrera ha explicat que aquest projecte a curt i mitjà termini també inclou sis línies de servei Catalunya Exprés que des de Barcelona connectarien Tortosa, la Pobla de Segur i Lleida, Puigcerdà i Vic, a més de Portbou i Casp.

A més destaca la creació d'un servei 'Intercity' d'alta velocitat -aprofitant les infraestructures de l'AVE- amb cinc línies des de Tortosa, Lleida, Reus, Cervera de Segarra-Igualada, Manresa i Figueres-Perpinyà.

Amb aquest pla es pretén donar cobertura al 94 per cent de la població catalana, i prioritzar la millora de les freqüències de pas i reduint els temps de trajecte.

Herrera ha explicat que es tracta d'un pla realista que s'allunya del "car i ineficient model de l'AVE", i inspirat en el model ferroviari suís que potencia els trens de rodalies. De fet, Herrera ha xifrat el pressupost en 7.095.000 d'euros, el mateix que, segons ha assegurat, va costar la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid, o la línia 9 del metro de Barcelona.

Herrera ha assegurat que aquest projecte no seria possible sense el traspàs de competències de l'Estat a la Generalitat de rodalies i regionals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios