red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Les mancances en un traspàs de Regionals "incomplet" seran una qüestió que replantejarà Mas en cas de governar

Recorda a Montilla que ha deixat 600.000 aturats a Catalunya

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat aquest dimecres de incomplet el traspàs de Regionals i ha insistit que el replantejarà si governa després de les eleccions catalanes. "És un mal traspàs perquè no ens traspassen ni trens, ni vies ni estacions, igual que amb el de Rodalies", ha subratllat després de presentar una minidocsessión sobre 'Un Govern fort i una societat lliure', just en el dia en què la Comissió mixta ha de tancar aquest traspàs.

A més de criticar que tingui lloc en plena campanya, el líder de CiU ha insistit en la dificultat de gestionar un servei ferroviari amb les condicions del traspàs actual, i ha criticat també que no passin a mans de la Generalitat els serveis més nous, com ara l'Avant.

Els polítics no estan "pelats" pel què fa l'economia

A la metixa 'minidocsession', Artur Mas, ha mostrat la seva disposició a fer públic el seu patrimoni si hi ha un acord entre tots els partits, encara que ha recordat que ja ho comuniquen al Parlament. Mas ha respost així a la proposta del candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que tots els candidats facin públic el seu patrimoni personal tant abans com després de governar, per "donar exemple de transparència".

"Si hi ha un acord entre els partits perquè els patrimonis i les seves variacions es facin públics no tindré cap inconvenient", ha deixat clar Mas, que, però, ha opinat que no és un tema urgent que hagi de afrontar en plena campanya electoral.

A més de recordar que el seu patrimoni i el de la resta de polítics ja es comunica al Parlament, ha defensat que el seu patrimoni és producte del "estalvi" de la seva dona i seu.

Per això, ha assegurat que si es fes públic el seu patrimoni es veuria que no està "pelat com una rata", al contrari del que diuen, segons ell, altres polítics.

"Hi ha altres polítics que diuen que no tenen res, però llavors és que gasten per sobre de les seves possibilitats o que no diuen tota la veritat", ha conclòs.

Montilla juga amb el vot dels aturats

Contestant al candidat socialista, José Montilla, Mas li ha demanat aquest dimecres "modèstia i humilitat" i que no jugui amb el vot dels gairebé 600.000 aturats que ha deixat a Catalunya.

Després que Montilla apel·lés aquest dimarts al vot d'aquest col·lectiu erigint-se com l'únic que pot garantir els seus interessos davant de CiU i PP, Mas ha utilitzat la ironia per contestar: "No sé si ho fa perquè hi ha 600.000, però aquest hauria de ser el motiu d'una major modèstia i humilitat".

Aquesta és la recepta, segons Mas, que s'haurien d'aplicar totes les administracions socialistes després de destacar que totes han contribuït a que hi hagi un 17 per cent d'atur a Catalunya. Per això, el líder de CiU ha reclamat als socialistes que no juguin amb el vot d'aquestes persones a la qual han creat "un gran perjudici" perquè s'han quedat sense feina.

El joc de Sánchez Camacho

També Artur Mas ha deplorat el videojoc del PP en el què la seva presidenta, Alicia Sánchez Camacho, disparava contra la immigració il·legal i la independència, i ha avisat que "qui juga amb foc s'acaba cremant" .

En declaracions posteriors a la 'minidocsession' sobre 'Un govern fort i una societat lliure', s'ha ratificat en aquestes declaracions, tot i que els populars han demanat a l'empresa encarregada del videojoc 'Alícia Croft' que el modifiqui per canviar els immigrants il·legals que apareixen per "màfies il·legals".

"Farien molt bé en oblidar-se dels videojocs i de les rectificacions contínues, perquè se'ls ha anat la mà", ha explicitat Mas, que ha instat els populars a deixar d'aprofundir amb un tema especialment sensible.

I és que, segons el líder de CiU, els populars aprofundeixen en el seu discurs contra la immigració en plena campanya electoral "amb excessos verbals i de forma partidista".

"Amb aquest videojoc s'han cremat", ha afegit Mas, que ha destacat que CiU aborda també el debat dels immigrants, deixant clara la seva aposta pel control i per que tinguin deures i drets.

Això, segons Mas, no va en detriment de tractar amb sensibilitat aquesta qüestió, atès que els immigrants "són persones, i no maquinetes, objectes ni coses".

Demana al tripartit una oposició "positiva"

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha instat aquest dimecres el tripartit a actuar amb l'actitud "positiva" que ha mantingut la federació aquesta legislatura en àmbits com l'educació i la innovació en cas que el resultat de les eleccions catalanes els relegui a l'oposició. En una conferència sobre innovació davant uns 600 representants del sector, Mas ha recordat que CiU s'ha sumat als "grans temes de país" subscrivint el Pacte Nacional d'Educació i el de Recerca i Innovació. Per això, ha reclamat a la resta de formacions polítiques que apliquin la mateixa actitud perquè, segons ell, és l'única que permet que Catalunya pugui avançar.

Artur Mas ha defensat així la necessitat que el pròxim Govern gaudeixi d'un clima favorable i que l'Administració trenqui les inèrcies actuals i es converteixi en "amiga" de l'activitat econòmica.

En el camp de la innovació, ha apostat per tenir un marc legal i estable així com per doblar el pes d'aquestes polítiques a Catalunya en un període de deu anys, de manera que representin un 3% del PIB, el que la situaria entre les economies més avançades en aquest terreny.

També ha dit que cal donar un pas endavant a l'hora de captar i generar talent, i ha explicat que el repte ara ha de ser "transformar el coneixement en diners, i això no ho fan els científics sinó les empreses".

Encara que ha indicat que l'administració pot ser "tractor" a l'hora d'ajudar a les empreses del sector, Mas ha rebutjat que hagi de recaure tota la responsabilitat sobre ella.

Per això, ha deixat clar que les 77 propostes que planteja el programa electoral de CiU no prometen cap aportació de diners sinó que passen per la combinació del finançament públic i privat, fiscalitat, autonomia de les empreses, la seva especialització; potenciar la infraestructura científica i universitària i per la transferència de coneixement

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })