red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

ERC se n'adona ara que durant els tripartits hi ha hagut "descrèdits dels professors", en presentar el seu programa d'Educació

Puigcercós critica, vetlladament, que la competència va decaure quan se'n va fer càrrec el PSC

El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha advocat avui per reforçar l'autoritat dels professors a les escoles de Catalunya per millorar la qualitat de l'educació i combatre el fracàs escolar. En un acte de campanya electoral on ha glossat les propostes d'ERC en matèria educativa, ha prioritzat que en els propers quatre anys la Generalitat ha de combatre "el descrèdit permanent del professor", i ha justificat que qualsevol país ha de tenir el personal docent com "referents socials". Tot i la inqüestionable actitud dels republicans en la tramitació de la Llei d'Ensenyament de Catalunya, Puigcercós no ha fet cap crítica al continu descrèdit que ha patit, injustament, el col·lectiu docent durant els anys de relaxació 'bonista' del tripartit. En part, degut a l'actitud d'uns socis de Govern, com ICV, que han contribuït a la causa. Als quals, és veritat, s'han enfrontat els republicans per la qüestió. Però no amb la suficient contundència que demandava la causa.

Joan Puigcercós no ha precisat com reforçaria l'autoritat del mestre, però sí que ha apostat perquè, en un context d'austeritat en els pressupostos públics, l'educació i la investigació siguin les dues úniques partides que no es vegin afectades per les retallades.

Per mantenir o fins i tot millorar la dotació pressupostària en educació, el candidat republicà ha opinat que la sanitat pot millorar substancialment en eficiència, podent així desviar alguns dels seus recursos a inversions per a la comunitat educativa.

Puigcercós ha lamentat un relaxament de la societat en l'educació dels nens perquè, de vegades, les famílies cedeixen tota la responsabilitat educativa sobre els seus fills a les escoles convertint-les en "aparcaments de la frustració social de pares i mares que no es poden dedicar a seus fills ".

En aquest sentit, ha recordat que l'educació "no acaba a les cinc de la tarda", pel que ha considerat imprescindible un canvi de mentalitat pel qual es conscienciï a la societat que l'educació també passa per la família.

Així mateix, també ha proposat un pla de xoc per reduir l'abandonament escolar -que ha xifrat en el 30 per cent-, un la llei pròpia per potenciar la formació professional, un programa per detectar precoçment les necessitats especials d'alguns alumnes, i la desburocratització dels centres.

Conselleria prioritària

El candidat republicà ha deixat entreveure que si ERC forma part del pròxim Govern tindrà com a prioritat gestionar la conselleria d'Educació, un departament que va encapçalar en el primer tripartit amb els ex consellers Josep Bargalló i Marta Cid, i que en el segon tripartit va quedar en mans del PSC.

"De que em penedeixo més d'aquests quatre anys? De la conselleria d'Educació. Si ara tornéssim enrere assumiríem de nou el repte de gestionar l'educació. Els millors professionals amb un projecte educatiu més valent estan a l'entorn d'ERC", ha conclòs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios