red.diariocritico.com

S'ofereix a col·laborar en la internacionalització d'empreses

Banc Sabadell aprova que BBK i Kutxa mantinguin el seu accionariat al Guipuzcoano si l'operació "té sentit"

El president de l'entitat, Josep Oliu, afirma que no hi haurà cap ERO

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha revelat que BBK i Kutxa li han traslladat la seva intenció de mantenir-se en l'accionariat del Guipuzcoano, i ha afegit que la seva entitat està oberta a "qualsevol operació conjunta" amb els seus "socis, les caixes basques", si en el futur es presenta un projecte que tingui "sentit".

Oliu ha realitzat aquestes manifestacions en una roda de premsa celebrada a Bilbao, on l'entitat ha desenvolupat la seva V Jornada BS de Negoci Internacional. En aquest marc, el president de l'entitat ha animat a les empreses a apostar per l'estratègia d'internacionalització, en la qual tindran al banc "al seu costat".

En una trobada prèvia amb els mitjans, ha manifestat la seva satisfacció per l'adquisició del Banco Guipuzcoano, que els permetrà reforçar la seva presència al País Basc, on tenen plans "ambiciosos", com el de "doblar" la seva quota de mercat.

En la seva compareixença, Oliu ha assenyalat que BBK i Kutxa, que comptaven amb participació en el Banc Guipuzcoano, els han traslladat la seva intenció de seguir, en principi, en l'accionariat. Després del canvi d'accions, la participació de BBK és del 1,086 per cent i la de Kutxa és del 0,739 per cent.

"Ens han manifestat la seva intenció de no vendre, sinó de seguir en l'accionariat, almenys, durant un temps mentre el projecte del Banc Sabadell sigui un projecte que ells donin suport", ha afegit.

Així mateix, ha assenyalat que el Banc Sabadell està obert a "qualsevol operació conjunta" amb els seus "socis", les caixes basques, "si en el futur arriba alguna cosa que tingui sentit, si no, doncs no".

Oliu ha indicat que en els pròxims dos o tres anys el sistema financer espanyol estarà en una etapa de "bastant moviment" perquè no està "tancat" el procés de reestructuració. El màxim mandatari de l'entita vallesana ha manifestat que hi haurà bancs regulats per caixes d'estalvis i hauran d'acudir als mercats de capitals i "cedir part del seu capital". En aquesta línia, és en la que ha emmarcat la possibilitat d'una operació amb les caixes basques.

Operació 'Guipuzcoano'

En la seva intervenció, Oliu ha indicat que, amb el bescanvi d'accions, s'ha realitzat una "etapa prèvia", però encara queda un treball "important" per realitzar. El president del Banc Sabadell ha manifestat la seva satisfacció pel "èxit" de la resposta dels accionistes del Banco Guipuzcoano, que ha assolit el 97,4 per cent.

Oliu ha indicat que aquesta àmplia resposta favorable ha permès a l'entitat dur a terme un procés "legal", que és el de la sortida a borsa, per completar l'oferta pública amb l'oferta obligatòria per el restant 2,6 per cent d'accions .

Per tant, ha precisat que, a partir del dia 24 d'aquest mes, el 100 per cent de les accions del Banco Guipuzcoano seran convertides en accions del Banc Sabadell, que serà el "soci únic" de l'entitat guipuscoana.

"A partir d'aquí, res canviarà respecte als plans que ja teníem, però això és un suport important que ens ha fet l'accionariat basc al nostre projecte", ha indicat Oliu, que ha precisat que alguns accionistes privats s'incorporaran al consell del Banc Sabadell.

'Banco Sabadell Guipuzcoano'

El president del Banc Sabadell ha indicat que un segon "pas" d'aquesta operació es produirà entre finals de febrer o mitjans de març amb la integració completa dels sistemes tecnològic i informàtics, de la xarxa d'oficines i la posada en marxa de la nova xarxa comercial.

Oliu ha precisat que encara no s'ha decidit encara la marca "diferenciada" amb la qual s'operarà, però ha precisat que les opcions que consideren són 'Banco Sabadell Guipuzcoano' o mantenir la de 'Banco Guipuzcoano'. En principi, la idea és estendre aquesta marca també a Navarra i estan analitzant la possibilitat d'operar també amb ella a la Rioja, encara que aquest últim aspecte no està decidit.

Així mateix, ha indicat que Banc Sabadell presentarà al gener el seu nou Pla Director per als propers tres anys i en el mateix es marcaran els objectius comercials de l'entitat a Euskadi.

En principi, ha precisat que pretenen "doblar" la seva quota de mercat al País Basc i que els plans, encara sense quantificar, són "molt ambiciosos", encara que ha reconegut que la quota seguirà sent "baixa". Oliu ha indicat que a la comunitat autònoma basca tenien un "dèficit de presència" i l'operació del Banco Guipuzcoano els ha vingut com "anell al dit".

Oliu ha indicat que són el sisè banc al País Basc, amb una quota de mercat que en empreses és del 14 per cent i en particulars un 2,5 per cent.

D'una banda, es pretén reforçar la franquícia de Banc Guipuzcoano al servei d'empreses i això, al costat del treball que en aquesta àrea realitzava el Banc Sabadell, els dóna "una base de treball" en aquest camp i confien en augmentar l'activitat comercial i el nombre d'empreses clients.

Josep Oliu ha indicat que, en tot cas, no se centraran únicament en les empreses, sinó que, en línia amb l'aposta general del Banc Sabadell, també es farà un esforç per captar clients particulars. "Farem un pla molt ambiciós, augment de quota de mercat tant en el negoci de pimes com de particulars, aquest és el nostre pla, no ho puc quantificar perquè està a la cuina", ha assenyalat.

D'altra banda, ha precisat que l'operació els permet reforçar la seva presència a Euskadi, on comptaran amb 120 oficines i ha precisat que no està previst al País Basc el tancament de cap sucursal, sinó que més aviat la idea aniria per "completar" la xarxa al País Basc amb algunes noves oficines perquè "anaven curts".

El president de Banc Sabadell, que no ha donat informació sobre la ubicació de les 80 oficines que sí que tenen previst tancar fora d'Euskadi, ha indicat que, des del punt de vista laboral, no hi haurà problemes amb l'operació del Guipuscoà.

Segons ha indicat, no hi ha previst cap ERO i l'excedent màxim previst és de 150 persones, que es reincorporaran. En aquest sentit, ha explicat que al centre operacional del Banco Guipuzcoano, a Igarra, es centralitzarà una part de l'operativa de Banc Sabadell Serveis Corporatius.

Banco Pastor pot ser "un gran projecte"

En la trobada amb els mitjans també s'ha referit a altres qüestions i, després de ser preguntat pel seu possible interès pel Banco Pastor, ha indicat que el banc busca el "equilibri" en els diferents mercats de la península i ha precisat que, en l'actualitat, Galícia i Andalusia són dues comunitats amb "baixa" quota de mercat, el que no vol dir necessàriament que s'hagin de tancar operacions.

No obstant, ha assenyalat que el Banco Pastor és "un gran banc" i, si "els camins es creuessin, seria un bon projecte, però no necessàriament s'han de creuar, hi ha altres vies i cada empresa ha de seguir la seva via".

D'altra banda, preguntat si ha mantingut reunions amb responsables de CatalunyaCaixa per explorar possibles col·laboracions, ha indicat que no hi ha hagut contactes, excepte els habituals que existeixen entre les diferents entitats.

Sabadell ha insistit que el mercat financer experimentarà en els propers dos o tres anys "molts canvis" i és lògic estar "atents per veure quines són les idees que cada un d'aquests actors poden tenir en el futur".

Oliu ha assenyalat que "el món està obert" i pot "complementar d'alguna manera" el projecte del Banc Sabadell, "fruit de la recomposició del sistema financer de caixes".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })