red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Alfons López Tena: "Espanya només et respecta si no et pot manar", afirma al xat amb els lectors de Diariocrítico

El polític creu que Espanya vol "escanyar" econòmicament Catalunya

Alfons López Tena ha afirmat aquest dijous, en un xat amb els lectors de Diariocrítico que "Espanya només et respecta si no et pot manar". El número dos de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) que comanda Joan Laporta, també ha tirat amb bala contra Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), formació a la qual va estar afiliat fins donar el salt a la força de creació recent. "L'actual direcció de CDC és contrària a la independència", ha afirmat en dues ocasions, a preguntes dels lectors. "Liquidat l'Estatut, els partits parlamentaris s'han quedat sense projecte", opina López Tena.

Des del seu posicionament independentista, Alfons López Tena ha dit que el referèndum sobre la secessió catalana no s'ha d'estendre a l'Estat perquè "la independència de Catalunya la decideixen els catalans.

A l'hora de parlar de futures aliances polítiques, el polític ha recordat que "només pactarem i formarem Govern amb els partidaris de declarar la independència durant aquesta legislatura" i després passar a un a "transició".

En la seva condició de nascut al País Valencià, el candidat de SI ha estat objecte de qüestions com la diferència entre el català i el valencià, que ha remarcat que són la mateixa llengua segons ha explicat, o perquè un valencià es feia independentista català. "Molts valencians pensem que la nostra nació és la catalana, i molts catalans pensem que el millor és la independència".

El tema de les infraestructures -corredor mediterrani vs. corredor central- també ha tingut la seva presència a la conversa. López Tena ha dit que quan es prefereix el primer s'evidencia de que Espanya té "la voluntat decidida d'escanyar econòmicament i marginar Catalunya, i l'estan executant cada dia, per acció i per omissió".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios