red.diariocritico.com

Despesa total de 2,2 milions d'euros

La campanya de Nadal comença a Barcelona el 2 de desembre amb estrelles lluminoses com a emblema

Aquest any s'incorporen nous carrers

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha presentat aquest divendres la campanya de Nadal, que començarà el 2 de desembre i en què l'element emblemàtic seran 20 estrelles lluminoses de 25 puntes que mesuren 2,5 metres de diàmetre.

Les estrelles es col·locaran en llocs "importants però allunyats de la circulació", ha explicat en roda de premsa el president de Barcelona Comerç, Joan Mateu. La plaça Francesc Macià i els Jardinets de Gràcia lluiran l'estrella, concebuda per "tenir efecte des de lluny".

A la tradicional il·luminació nadalenca, enguany s'afegeixen l'Avinguda Paral·lel, la Rambla del Raval, el Passeig Maragall i diversos carrers de la Barceloneta, que lluiran decoracions en forma de peixos. Hereu ha destacat la instal lació de fils lluminosos de LEDs en la major part de les decoracions, que permetran "més llum, però menys consum". Els galets que l'any passat es van instal.lar al carrer adornaran aquest any els mercats municipals.

En canvi, desapareixen les llums que l'any passat es van col.locar als extrems dels carrers decorades amb el missatge 'Feliç Nadal' en diferents idiomes. Segons Mateu, les llums van presentar dificultats tècniques i van rebre "crítiques fonamentades" que tallaven la perspectiva als carrers il.luminades.

La campanya de 2010 també inclou diferents tipus de concerts mòbils. Es contractaran cantants que oferiran concerts espontanis "a l'estil 'flashmob'", ha afirmat Hereu, que també ha convidat als organitzadors de 'flashmobs' a sumar-se a la iniciativa. També es laran unes "bicicletes especials" que es desplaçaran a diferents punts per oferir concerts de mitja hora, i se celebraran concerts de cors infantils.

L'alcalde també ha anunciat que el dia 18 de desembre se celebrarà un concert multitudinari amb un grup de molta projecció entre els joves, que no ha revelat.

El tinent d'alcalde de promoció econòmica, Jordi William Carnes, ha afirmat que la despesa total en la campanya de Nadal és de 2,2 milions d'euros, dels quals 880.000 són de l'ajuntament, 800.000 dels comerciants i 520.000 de patrocinadors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })