red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Artur Mas respon a l'articulista de Diariocrítico de Catalunya Mina Pedrós

El candidat de CiU, únic en contestar la "Carta al meu futur president"

L'articulista de Diariocrítico de Catalunya Mina Pedrós va signar el dia 7 d'aquest novembre un article-carta oberta al futur president de Catalunya. El destinatari de la mateixa eren, naturalment, tots els candidats que poden optar a governar Catalunya arran de les properes eleccions. De moment, només Artur Mas ha contestat.

Benvolguda Mina,

He llegit amb interès el seu article publicat a Diariocrítico de Catalunya on exposa quins són els aspectes que faran decantar el seu vot.

En diverses ocasions, he manifestat el meu compromís de governar amb els millors amb independència de la seva adscripció política, això vol dir no tan sols capacitació tècnica i professional sinó també honradesa i honorabilitat. Necessitem gent potent i preparada per redreçar el rumb, aixecar Catalunya econòmicament i construir una Catalunya millor.

Catalunya necessita disposar d’una administració pública competitiva, perquè tenint en compte el fort pes del sector públic a gairebé tots els països, aquells que tinguin una Administració més àgil i eficaç disposaran d’un avantatge competitiu en relació als altres.

En la línia de millorar la competitivitat i l’eficiència de l’administració de la Generalitat, m’he compromès a aplicar la regla de les quatre ‘A’: Austeritat, Aprimament, Agilitat, i també Avaluació. En la línia d’austeritat, he pres compromisos concrets, com reduir entre un 15 i un 20% la despesa en informes, publicitat i atencions protocolàries o reduir en un 20% la xifra de personal eventual i càrrecs de confiança.

Nosaltres volem fer un govern amic de l’activitat econòmica que impulsi un canvi de mentalitat al país. Cal incrementar el valor de l’empresa, com a generadora de riquesa i llocs de treball: és importantíssim, perquè sense empreses és impossible recuperar-nos d’aquest 18% d’atur, que és del 40% entre els joves.

S’ha demostrat en els darrers anys que gastar més i cobrar més impostos és un mal model, el nostre és moderació fiscal, gastar millor i, si es pot, menys. Cal un marc fiscal favorable a la inversió. Volem suprimir l’impost de Sucessions i fer enrere els increments dels impostos que ha fet el tripartit que graven l’activitat econòmica, des de fer una hipoteca fins a una ampliació de capital, i fer complir la llei de morositat.

Un dels grans èxits de l’Europa del segle XX ha estat la construcció i extensió de l’estat del benestar més desenvolupat del món. Catalunya no n’és una excepció. En un moment en què hi ha qui qüestiona el futur de l’estat del benestar, o que pretén retallar-lo amb l’excusa dels riscos que comporta per a l’estabilitat econòmica, des de Convergència i Unió revalidem la nostra aposta per aplicar polítiques públiques que garanteixin el benestar de les persones, l’atenció sanitària i educativa, la integració plena a la societat, i el desenvolupament individual i familiar.

Nosaltres ens comprometem a impulsar en la propera legislatura el concepte del nostre "dret a decidir". Sense cap límit. El poble de Catalunya establirà en cada moment les majories socials que ens permetin avançar, evitant les fractures socials dintre de Catalunya. Hem d’avançar de manera que una majoria àmplia del poble de Catalunya hi cregui i hi sigui.

En aquest nou camí, sota el concepte de "Som una nació, nosaltres decidim", hi pot haver unes primeres escales. Una d’elles hauria de ser l’objectiu que Catalunya administri els seus propis recursos. En aquest punt tenim l’avantatge que obtindrem consensos molt amplis dins de la pròpia societat catalana.

Òbviament, el camí no acaba aquí, a mesura que la societat catalana vagi evolucionant en la línia del dret a decidir.

Pel que fa a la immigració, som conscients que aquesta constitueix un repte que tota la societat ha d'afrontar, però també una oportunitat que ens ha de permetre avançar col·lectivament en els àmbits humà, econòmic i cultural. Considerem que els poders públics han de tenir ben definides totes les mesures que constitueixen els eixos centrals d’una política pública d’immigració que ens ha de portar a una societat més cohesionada i, en conseqüència, més catalana.

Proposem l’assumpció de drets i deures amb els nouvinguts i dels nouvinguts, com a compromís mutu d’arrelament en el nostre país i com a instrument que en faciliti la integració en la nostra societat. Apostem per regular i ordenar la immigració, i per habilitar instruments de tota mena que facin possible el procés d’integració de les persones immigrants i la garantia de la cohesió social als barris, pobles i ciutats de Catalunya. En aquest sentit, treballarem també per resoldre la problemàtica de les persones immigrants en situació administrativa irregular, amb ple respecte a les garanties legals i als drets humans.

Si m’ho permet, la convido a fer un cop d’ull al nostre programa electoral on trobarà amb més detall tots els nostres compromisos electorals amb la ciutadania.

A l’espera de poder comptar amb el seu suport i confiança per construir una Catalunya millor, la saluda ben cordialment.

Artur Mas

President de CiU

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios