red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

Mas alerta que els càlculs del CIS no impedeixen un nou tripartit que, està segur, es formaria

El candidat de CiU torna a recordar la necessitat de poder tenir un Govern fort amb la federació

El candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, ha avisat aquest divendres que l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que dóna una àmplia victòria a CiU encara que el tripartit sumaria un diputat més, li va "com anell al dit "per deixar constància que la federació no ha guanyat encara les eleccions, per la qual cosa ha apel·lat de nou al vot útil per consumar el canvi a Catalunya. Artur Mas s'ha mostrat un altre cop convençut de que si el tripartit suma, seguirà.

Mas ha reaccionat així en una visita a l'Institut Guttman a Badalona (Barcelona) després que el CIS hagi estimat que CiU guanyaria amb comoditat les eleccions catalanes aconseguint 59 escons, onze més que ara, mentre que la suma dels tres partits del tripartit aconseguiria 60 escons com a màxim.

"Ens va com anell al dit per reafirmar el nostre missatge que les eleccions no estan guanyades i que el canvi no s'ha produït", ha advertit el líder de CiU, que ha alertat que també està en risc el que puguin conformar un govern fort i amb majoria al Parlament per poder negociar amb l'Estat o per reclamar el pacte fiscal català.

Si es vol el canvi, segons Mas, el vot útil és CiU, alhora que ha destacat que per tenir un govern complicat de gestionar ja existeix el tripartit.

"Convido a que la gent que vol el canvi reflexioni, perquè el canvi no està fet i han de posar tots el seu granet de sorra", ha sostingut el candidat de la federació, que s'ha mostrat convençut que poden treure més diputats que PSC , ERC i ICV-EUiA junts.

Si es consumés l'escenari que vaticina el CIS, Mas no ha descartat que el tripartit s'unís de nou, encara que no li ha pronosticat un bon futur i veu difícil que puguin sumar la majoria absoluta.

Malgrat tot, ha deixat clar que si les eleccions ofereixen un resultat en què la federació no pugui governar sola, es veurà obligat a visitar tots els partits per ordre de vots, i que governarà amb el que aconsegueixi preservar en major part el programa electoral de CiU.

Autonomia personal

Mas ha visitat aquest divendres les instal·lacions de l'Institut Gutmann, on després de reunir-se amb responsables de l'entitat i afectats, ha advocat pel desenvolupament de l'autonomia personal de les persones.

També ha posat l'entitat com a exemple de referència en el seu treball, i ha recordat que es tracta d'una entitat privada amb suport de l'administració.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })