red.diariocritico.com

Copen el 60 per cent de processos concursals a Catalunya

La Cambra de Comerç de Barcelona fa avinent que hosteleria i serveis empresarials són els únics sectors que creixen en fallides

En altres sectors com la indústria, la construcció i el comerç, l'activitat concursal s'ha estabilitzat en el tercer trimestre de l'any

La Cambra de Comerç de Barcelona ha alertat que l'hoteleria i el sector de serveis empresarials són els únics en què ha crescut la proporció de companyies que s'han declarat en fallida entre gener i setembre de 2010, fins arribar fins el 60% dels concursos de creditors registrats a Catalunya en aquest període.

Segons ha explicat la Cambra en un comunicat, aquest increment de les insolvències en sectors com l'hoteleria, els serveis immobiliaris, financers i d'assegurances, i el de transport i emmagatzematge, entre altres, ha coincidit amb un augment de les dificultats de finançament i tresoreria en aquestes activitats.

En altres sectors com la indústria, la construcció i el comerç, l'activitat concursal s'ha estabilitzat en el tercer trimestre de l'any, encara que segueixen sent els que tenen més pes sobre el total de fallides declarades a Catalunya.

Per a la Cambra de Barcelona, els problemes d'accés a finançament no són l'únic factor que explica l'augment de processos concursals, encara que sí "un dels més importants".

"Per mitigar aquest problema, és vital que es restableixi el flux de crèdit als projectes que siguin financerament viables", ha insistit l'ens cameral, que ha criticat que en la majoria de casos el final del procés porta a la liquidació de la companyia .

Des de començament d'any, només el 5% dels casos va registrar una presentació de proposta anticipada de conveni, el que implica que el 95% restant "eren empreses abocades a desaparèixer", ha lamentat la càmera barcelonina.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })