red.diariocritico.com

Artur Mas demana fer cas omís a les enquestes per evitar caure en la relaxació

Jordi Pujol dóna suport al candidat de CIU en l'últim acte abans de l'inici de la campanya electoral

 Artur Mas demana el vot útil i no fer cas a les enquestes que li donen gairebé la majoria absoluta perquè pot donar peu a la relaxació dels votants de CIU. El candidat convergent ha escollit el col·loqui de la Tribuna Catalunya del Nueva Economia Forum com a últim acte abans de l'inici oficial de la campanya electoral, aquesta nit i ha estat acompanyat, entre d'altres, de Jordi Pujol, Xavier Trias, Josep Maldonado, Oriol Pujol i Ferran Mascarell.

L'expresident Jordi Pujol ha volgut estar present a l'acte per mostrar el seu suport incondicional a Mas, del que ha destacat que és qui millor pot portar l'operació urgent de recuperació de Catalunya. Pujol ha destacat que és molt fàcil ser líder quan s'està al poder i tot et va de cara però un líder "també és qui perd batalles, és capaç de mantenir el seu exèrcit i quan pot es torna a presentar al camp de combat". També ha demanat una participació activa en les eleccions per fer possible que el dia 28 surti escollida una força política potent per fer front a la situació política, econòmica i social que hi ha a Catalunya. Per Pujol, Mas és el millor candidat per liderar aquest canvi urgent a Catalunya.

Artur Mas ha volgut destacar que CIU, i ell mateix, parteix amb un avantatge i un inconvenient en aquestes eleccions. Per una banda el fet que les enquestes els situïn fregant la majoria absoluta pot aportar, a priori, una certa tranquil·litat, però també corren el risc que els simpatitzants de CIU es relaxin i es girin els pronòstics. "Si ens ho creiem estarem a prop de la derrota". D'altra banda se sent molt orgullós d'haver tingut un mestre polític com Pujol i això ho considera un gran avantatge. Respecte el tripartit, ha promès que la seva campanya no es basarà en el desprestigi, tot i que assegura que no els en falten motius, sinó que optaran per un to positiu. Tot i que alguns en els últims anys han governat sota el lema "Com pitjor, millor", Mas vol una Catalunya al màxim nivell.

Respecte les relacions de Catalunya amb Espanya ho té molt clar: les velles aspiracions del catalanisme de crear una Espanya plurinacional no són possibles. "Espanya no és amable i no ens deixa fer el que volem". Els espanyols, que són més població que els catalans, no volen aquesta plurinacionalitat i des de Catalunya ho hem d'assumir. "Catalunya no ha posat mai pedres a les sabates quan s'ha volgut modernitzar Espanya", però des de Madrid tenen clar que aquesta situació no arribarà mai i, per tant, s'ha de buscar una sortida. Mas ho té clar: Catalunya és una nació i aquest és un fet irrenunciable. Per tant té dret a decidir sobre el seu futur però sense posar límits. Com més lluny s'arribi, millor. "Molts partits han defensat sempre els seus interessos propis, mentre nosaltres buscàvem l'interès general, ara haurem de buscar el propi". Respecte el tema de l'Estatut és molt clar: no li agrada el recurs permanent del Tribunal Constitucional i des de Catalunya CIU no es sent emparada per aquest organisme. "Hi ha partits que volen guanyar pels tribunals allò que no guanyen als parlaments", fent referència al recurs fet pel PP contra la Llei del Cinema i el Codi de Consum.

A més, el convergent ha gairebé descartat la possibilitat d'un possible cara a cara entre ell i Montilla, ja que a totes les eleccions ho han proposat al PSC i sempre s'han negat. El que si ha anunciat és que hi haurà un debat a sis, o més bé "un debat de cinc contra un". A més té clar que el tripartit, si suma, es tornarà a reeditar. "Imagineu que la nit del 28-N el tripartit suma majoria absoluta. Us imagineu a Montilla dient que no vol ser president?". Tot i això pensa que si ells mateixos diuen que no el volen reeditar és perquè són conscients que el rebuig és evident. És per això que a CiU li interessa una alta participació en els comicis, per mobilitzar l'electorat que vol un canvi radical.

Respecte els bons de la Generalitat Artur Mas ha animat els catalans a comprar-ne ja que és un valor segur. "Com a particular en compraria, però he de pensar que sóc candidat a la presidència de la Generalitat i no pot ser que es pagui aquest interès tan alt". A més, considera que no pot ser que es faci a falta d'un mes per les eleccions, sinó que amb una bona planificació ho haurien d'haver fet abans de l'estiu. Per acabar el col·loqui, un cop sabut que el partit de futbol entre el Barça i el Real Madrid finalment es jugarà dilluns 29, Mas s'ha mostrat satisfet ja que "quan en un país hi ha dos esdeveniments tan grans no cal posar-los el mateix dia. A més, imagineu que arribem a fer doblet!".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })