red.diariocritico.com

Estudi publicat a International Journal of Obesity

L'Hospital del Mar descobreix que l'aplicació d'un fàrmac pot ajudar a combatre l'obesitat

La investigació ha estat duta a terme per l'Institut de Recerca de l'hospital, sota el lideratge de Sílvia Delgado

Especialistes de l'Hospital del Mar de Barcelona han demostrat que l'acceleració del buidatge gàstric dels aliments mitjançant un conegut antibiòtic aconsegueix reduir la ingesta de calories per l'aparició de la sensació de sacietat. D'aquesta manera, s'obre una porta a la lluita contra l'obesitat.

Un estudi barceloní, liderat per la investigadora del Servei Digestiu del centre i de l'Institut de Recerca de l'hospital (IMIM) Sílvia Delgado, demostra que l'acceleració de l'arribada de nutrients a l'intestí mitjà del fàrmac, fins ara utilitzat per a altres fins, aconsegueix reduir la quantitat d'aliment consumit en un dinar.

Aquests resultats s'han publicat a la revista International Journal of Obesity i suposen un canvi de paradigma en relació als coneixements establerts sobre els mecanismes que controlen la sacietat i la ingesta en humans.

En concret, s'ha observat que, mitjançant l'ús d'un conegut antibiòtic prescrit per a altres fins i que produeix una acceleració del pas del contingut gàstric a l'intestí, es pot accelerar el moment en què les persones se senten saciades i deixen de menjar.

Aquest descobriment obre la porta al desenvolupament de fàrmacs efectius i segurs en el tractament de l'obesitat. La majoria dels fàrmacs desenvolupats fins ara s'han acabat desestimant per efectes secundaris greus i els que es mantenen tenen una eficàcia molt limitada.

En l'estudi també participen investigadors de l'Hospital de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), del Departament de Medicina Nuclear i del Departament de Farmàcia de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, del Laboratori de Referència de Catalunya, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Departament de Bioquímica i Genètica de l'Hospital Clínic de Barcelona IDIBAPS.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })