red.diariocritico.com

Millores en la qualitat de vida del malalt renal crònic

El Clínic i CatalunyaCaixa signen un acord per crear el Centre de Diàlisi i Investigació Aplicada

En aquest nou espai conviuran l'assistència i la tecnologia

La Fundació per a la Recerca Biomèdica de l'Hospital Clínic de Barcelona ha signat un acord de col.laboració amb l'Obra Social de CatalunyaCaixa com a últim pas per a la creació del Centre de Diàlisi i Investigació Aplicada, situat a l'esquerra de l'Eixample, que pretén millorar la qualitat de vida del malalt renal crònic.

En aquest nou espai conviuran l'assistència i la tecnologia gràcies també a la col·laboració de la indústria dedicada a la diàlisi, com són les empreses Amgen i Fresenius.

El conveni l'han formalitzat avui el conseller delegat del Clínic, Raimon Belenes, el director i la gerent de la Fundació Clínic, Ramon Gomis i Pastora Martínez, respectivament, així com la directora de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, Marta Lacambra.

La insuficiència renal crònica està augmentant, al mateix temps que molts pacients no poden ser trasplantats o sovint han de realitzar diàlisi mentre esperen. Si a això afegim l'envelliment progressiu de la societat i altres complicacions, és fàcil comprendre que l'estructura d'assistència de la diàlisi necessiti nous espais i infraestructures per donar sortida a la creixent demanda de serveis.

El Centre de Diàlisi i Investigació Aplicada Clínic-CatalunyaCaixa disposarà de 20 punts d'assistència que tenen les últimes novetats tecnològiques, automatitzats i amb alarmes centralitzades. El centre tindrà 1.000m2 on s'ubicarà a més d'un gimnàs amb fisioterapeuta especialitzat, un assistent social, un psicòleg i un nutricionista per donar un servei integral als malalts.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios