red.diariocritico.com

Aposta ferma pels clàssics

El Festival del Mil·lenni de Barcelona presenta una programació "més eclèctica" que mai

María Dolores Pradera, que actuarà el 28 de desembre, ja s'ha convertit en tot un símbol del festival

El XII Festival del Mil • lenni de Barcelona es decantarà aquest any pels clàssics i els valors segurs, encara que serà el "més eclèctic" de la seva història, segons ha comentat en roda de premsa el seu director, Martín Pérez.

La programació arrencarà el 10 de desembre amb l'actuació del Duo Dinàmic i la celebració dels seus 50 anys a la música. Fins al 28 d'abril el certamen tindrà lloc en els escenaris habituals: al Palau de la Música Catalana, l'Auditori, el Gran Teatre del Liceu i la sala Bikini.

En el cartell destaquen els noms consagrats: Kool & The Gang, Dyango, Adamo, José Feliciano, Els Panchos i Bona Vista Social Club. Tots ells encapçalats per la que ja s'ha convertit en un símbol del festival, María Dolores Pradera, que actuarà el 28 de desembre. La gran dama de la cançó llatinoamericana va actuar en la primera edició i va prometre que tornaria cada any i ha complert la seva promesa.

Conscient que la varietat és "la riquesa" i el "valor" del festival, la programació inclou noms locals, com Gossos i Beth, que actuaran en el mateix concert, encara que separats, Delafé i las Flores Azules i Pastora. El seu vocalista, Dolo Beltrán, ha avançat que presentaran nou disc, 'Un viatge en noria'.

També presentarà un nou espectacle Diego El Cigala, 'Tres flamencs', en un recital en el qual estarà acompanyat per El Piraña i Diego del Morao. El brasiler Gilberto Gil, que ja va actuar en el Mil•lenni fa alguns anys, tornarà amb la gira 'The String Concert', i Mariza, una altra habitual, presentarà un nou treball.

La representació jazzística estarà encapçalada per Herbie Hancock, que presentarà el seu 'Imagini Project' a l'Auditori. També hi haurà els ritmes de 'bossa nova' dels francesos Nouvelle Vague, la cantant i arpista Joanna Newson, la cantautora de Geòrgia Lizz Wright i la jove promesa Esperança Spalding.

Una de les actuacions més esperades serà la de l'ex de Supertramp, Roger Hodgson, sobretot després de la cancel•lació del seu concert al Festival de Cap Roig a causa de la pluja. L'actuació que penja d'un fil és la de Lorena McKennitt, pendent de la salut de la seva mare, ingressada recentment.

En les dates nadalenques hi haurà cors i gospel local: l’Esclat Gospel Singers i la Polifònica de Puig-Reig. També actuaran Rosana, que tancarà la seva gira al Liceu per exprés desig del director del festival, Bebe, Juan Perro, Asa, Sylvie Vartan, Brad Mehldau i Jose González.

El festival acabarà el 28 d'abril amb Sílvia Pérez Cruz junt amb Javier Colina Trio. Pérez es convertirà així en la primera artista a actuar dues vegades en un mateix certamen, ja que abans ho farà com a component de Las Migas.

Els organitzadors del festival esperen convocar 62.000 espectadors, i aposten per vendre 11.000 entrades més que l'any passat, gràcies a que s'han rebaixat els preus. Les més cares costen 72 euros. El pressupost ha estat el mateix que en la darrera edició, 2.680.000 euros.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })