red.diariocritico.com

55 edició

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull per sisena vegada l'exposició World Press Photo

La fotografia guanyadora, de Pietro Masturzo, mostra dones iranianes protestant pels resultats electorals de juny de 2009 d'aquell país

La Fundació Photographic Social Vision organitza per sisè any consecutiu l'exposició internacional World Press Photo al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 4 de novembre al 8 de desembre de 2010.

La fotografia guanyadora d'aquesta 55 ª edició, de l'italià Pietro Masturzo, immortalitza a dones en les teulades de Teheran protestant pel resultat de les eleccions presidencials celebrades al juny de 2009.

Durant la presentació de l'exposició aquest dimarts, el director del CCCB, Josep Ramoneda, ha explicat que la foto premiada "és un exemple universal", i ha afegit que ell ha conegut a dones iranianes i les considera molt lluitadores encara que tinguin dificultats.

La directora de 'Photographic Social Vision', Silvia Omedes, ha fet èmfasi en les novetats d'aquest any: peus de foto més grans que responen als suggeriments de l'any anterior, una primera sala amb contingut "dur" -ho tindran en compte per quan entrin nens- i, l'exposició s'ha allargat una setmana més amb el que s'espera que se superen els 35.000 visitants de l'any passat.

'Estar informat depèn de tu' és el lema d'aquest any que, segons ha explicat Omedes, vol remarcar que la fotografia és una gran eina d'informació i ha afegit que "la majoria de fotos no han estat publicades en el nostre territori".

El representant de World Press Photo, Erik de Kruijf, ha remarcat que les més de 100.000 fotografies rebudes per al concurs demostren "que el fotoperiodisme és viu", i ha presentat la web on es podran visitar els primers premis de totes les edicions.

De Kruijf ha lamentat que alguns participants desfasat seves fotos per obtenir el premi, i ha explicat que en aquesta edició una sèrie de fotos que havia estat guanyadora en la secció d'esports va ser desqualificada perquè va treure una part de la fotografia.

Web dels premis World Press Photo

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios